Nuoret haluavat nuorisotiloihin pidempiä aukioloaikoja

0
Pöntötystä. Nuorisotila Ampperin nuoret kävivät toukokuussa kiinnittämässä linnunpönttöjä Veteraanipuistoon. Kuvassa Daniela Suomi, Matilda Wilen ja Vellamo Kauppila. Kuvan nappasi nuoriso-ohjaaja Juha Haanpää.

Nuoret ovat tyytyväisiä nuorisopalvelujen työntekijöihin, mutta nuorisotilojen pitäisi olla enemmän auki. Tämä selvisi Kaarinan nuorisopalveluiden tekemästä kyselystä nuorisopalveluiden työntekijöille ja nuorisotilojen käyttäjille.

Nuorten kyselystä selvisi myös, että palveluihin ja niiden sijaintiin ollaan tyytyväisiä ja koulunuorisotyöntekijän läsnäoloon suhtaudutaan yleensä positiivisesti. Paikalla käydään kaverien, kivan tekemisen ja mukavien työntekijöiden vuoksi.

Työntekijöiden vastausten pääasiaksi nousi huoli nuorisotoiminnan jatkuvuudesta. Sen turvaaminen Kaarinan kaikilla alueilla on nuorisotyön tulevaisuuden tärkein tavoite. Kehityskohteiksi nousi digitaalisen nuorisotyön parantaminen sekä kulttuuri-, sosiaali-, ja liikuntapalvelujen yhteistyö.

Yhteenvetona kysely nosti esille sen, että nuorisopalvelut ovat lähellä ja niihin ollaan pääosin tyytyväisiä. Kehityskohteiksi jäi digitaalisten taitojen parantaminen ja monipuolisempien palvelujen tarjoaminen.

Kyselyn tarkoitus oli nuorisotyön kehittäminen Kaarinassa. Työntekijöiden kyselyyn vastasi 10 henkilöä ja nuorisotilojen kävijöiden kyselyyn vastasi 202 lasta ja nuorta, jotka olivat iältään 9–18-vuotiaita.