Pahimus: Kesämakuja happamuudensäätöaineella

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kulutustavarat valmistetaan nykyään jostain, mitä ne eivät ole, niin kuin jauheliha ja maito tehdään kaurasta, makaroni härkäpavuista ja bensiini lehmänlannasta.

Hiukan työ on vielä kesken. Pahimus osti herneitä ja kirsikoita, jotka oudosti olivat herneitä ja kirsikoita eivätkä esimerkiksi vehnäproteiinivalmistetta (= vehnäproteiinia, vehnäjauhoa, happamuudensäätöainetta E 450), vettä, perunaa, rypsiöljyä, sipulia, kasvirasvavalmistetta (= vettä, kookosöljyä, muunnettua perunatärkkelystä, maissitärkkelystä), valkosipulia, herne- ja bambukuitua, tomaattia, sakeuttamisaineita (E 461, E 407, E 410), herneproteiinia, muunnettua maissitärkkelystä, kasvisliemijauhetta (aromia, suolaa, kurpitsaa, porkkanaa, palsternakkaa, persiljaa, oliiviöljyä, valkopippuria, korianteria, maltodekstriinia), maustetahnaa (chiliä, soijapapuöljyä, riisiviinietikkaa, sokeria), mausteita ( inkivääriä, paprikaa, sinapinsiementä) ja jodioitua suolaa. (Näitä ainesosia ei Pahimus keksinyt itse. Ne on kopioitu erään vegekepakon tuoteselosteesta.)

Nyt epäilyttää syödä herneitä ja kirsikoita. Ovatko ne ollenkaan ilmastoystävällisiä ja terveellisiä, kun niiden ainesosia on vain yksi? Omatunto olisi parempi, jos herneistä olisi prosessoitu vanukasta ja kirsikoista pizzaa.

Mitähän muuten tapahtuu niille ainesosille, jotka on korvattu muilla, siis jauhelihalle, maidolle, vehnälle ja bensiinille? Aa, tietenkin – niistä aletaan varmaan prosessoida kaurapuuroa, härkäpapuja ja lehmänlantaa.