Pahimus: Pride and prejudice

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarinassa aloittanut Suomen ensimmäinen Instagram-tähti Benjamin Peltonen tuli toissaviikolla ulos kaapista. Hän oli ollut kaapissa kauan, kenties valitsemassa vaatteita instakuviin. Lopulta hän ei ilmeisesti saanut päätettyä mitään, sillä monissa kuvissaan hän on ilman paitaa.

Hesarin haastattelussa Benjamin kertoi, ettei halua käyttää homo-sanaa kiusaamismuistojen vuoksi Kaarinasta. Hän käyttää sanaa gay . Jatkossa ihmislaji onkin hänelle gay sapiens .

Kaarinan nuoret ovat ilkkuneet toisiaan homoksi nimittelemällä niin kauan kuin Pahimuksen muisti yltää. Vähemmistöjä syrjivät nimittelyt toki ovat klassikoita – homo-sanalla on Väestöliiton bloggaaja Petteri Keräsen mukaan kiusattu ihmisiä ainakin joitakin tuhansia vuosia – mutta innovatiivisessa Kaarinassa pitäisi löytää tuoreempia herjauksia.

Harmitonkin solvaus alkaa ärsyttää, kun sen kuulee riittävän monta kertaa, vinkkaa solvausmestari Ari Peltonen City -lehdessä. Perikaarinalaisina herjoina voisi käyttää sanoja ”senkin tikli!”, ”keltavuokko!” ja ”pyhimys!”. Kun tarpeeksi monta kertaa kuulee olevansa Kaarinan nimikkolintu eli tikli, viserryksiä alkaisi tulla korvista mutta oikeita tiklejä ei olisi vahingoitettu.

Huomasitteko muuten, että kumpikin Suomen kuuluisimmista kaarinalaisista edustaa nyt seksuaalivähemmistöjä? Benjamin Peltonen astui Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin (nahka)saappaisiin.