Pahimus: Veronalainen

0

Pahimus sai toissaviikolla verotuspäätöksen viime vuodesta. Sen mukaan Pahimuksella on ollut puhdasta ansio- ja pääomatuloa.

Miten verottaja on ottanut selvää, että Pahimuksen palkat ovat olleet puhtaita? Entä jos Pahimus olisi työkseen puhdistanut viemäreitä? Ja vaikka Pahimuksen nykyinen työ on yleisesti aika siistiä, entäs, kun hän murjaisee likaisen vitsin? Millaisia ovat likaiset ansio- ja pääomatulot? Tuleeko tulot puhdistaa? Eikös rahanpesu ole ihan laissa kielletty?

Ansiotulon Pahimus on saanut omista ansioistaan, ja summa on ihan mukava. Pääomatuloa oli kuitenkin 0 euroa. Miten tämä voi olla mahdollista? Pahimuksella on pää ja se on oma.

Kuulemma pääomatuloiksi lasketaan esimerkiksi korkotuloja. Pahimus ei käytä korkokenkiä, joten ehkäpä verottaja on sittenkin oikeassa.

Ennen kaikkea verottajalla on virheellinen käsitys Pahimuksen kotimaasta. Tekstistä jää selvä vaikutelma, että Pahimus asuisi Italiassa: Pahimusta kutsutaan veronalaiseksi, vaikka Pahimus ei ole edes käväissyt Veronassa.