Patri Filatoffista Ajajamestari

0
Arkistokuva Patri Filatoffista kesäkuulta.

Kaarinalainen Patri Filatoff voitti Teivossa Martti Keskisen Ajajamestaruuden nuorille ohjastajille. Kisa käsitti kaksi osalähtöä ja finaalin.

Osalähdöissä Filatoff ajoi vaatimattomille sijoille kymmenen ja kahdeksan Exmoorilla ja Billipappa Ladaylla. Menestyneemmät pääsivät valitsemaan finaaliajokkinsa ensin, ja kaarinalainen sai ajettavakseen epävarman mutta kyvykkään Capercaillie Cockin, joka ei tänä vuonna ollut voittanut kertaakaan.

Molemmat osalähdöt voittanut Olli-Pekka Holopainen näytti hallitsevan finaalia For A Reasonilla, mutta Filatoff pujotteli takajoukoista ja kannusti Capercaillie Cockin terävällä kirillä ykköseksi ajalla 15,0a. Holopaisen For A Reason jäi samalla ajalla toiseksi.

Martti Keskinen , jonka nimikkona kisa käydään, on oman aikansa ohjastajalegenda. Hän ajoi yli 1200 voittoa ja palkintorahaa toista miljoonaa euroa.

Patri Filatoff ohjasti Porissa perjantaina kolmostilan Wera Winnerillä (14,4a). Samalla tammalla hän edelliskisassa Mikkelissä vahvisti nuorten ohjastajien Salamakypärien johtoaan.

Teksti:Rauli Ala-Karvia