Romantiikan ja musiikin taikaa – Suomi-Filmejä esitetään Koriston Talleilla vielä elo- ja syyskuussa

0
Projektorin äänen voi melkein kuulla.

Koriston Tallin Suomi-filmi-illassa näytettiin viime viikolla Armand Lohikosken romanttinen tukkilaiselokuva Me tulemme taas vuodelta 1953. Pääosissa olivat Tuija Halonen ja Tapio Rautavaara.

– Näin elokuvan teini-ikäisenä, ja se oli maailman paras. Olen katsonut sen sittemmin moneen kertaan. On se edelleen maailman toiseksi paras, sanoo kaupungin kulttuurituottaja Mirja Karppanen.

– Nuorena rakkausteema viehätti, nyt ehkä enemmän musiikki. Me tulemme taas -kappaletta on tullut laulettua mukana pienestä saakka.

Katri Ranula toi mukanaan ystävänsä Reija Koivukankaan.

– Rakastan vanhoja Suomi-filmejä. Lauloin Myllyn tarina -laulua aikoinaan kuorossa. Täällä tallissa on myös ihana tunnelma, Koivukangas hehkuttaa.

Suomi-filmejä alettiin esittää Koriston tallilla vuoden 2019 kesällä. Viime vuoden kesällä filmit olivat koronarajoitusten takia tauolla, mutta tänä kesänä ne pyörivät taas.

Kesäkuussa esitettiin Valentin Vaalan ohjaama draamaelokuva Niskavuoren naiset vuodelta 1958. 17. elokuuta on luvassa Aarne Tarkaksen ohjaama komediaelokuva Älä nuolase vuodelta 1962. Pääosissa ovat Leo Jokela ja Tommi Rinne.

Kaarina-Seuran puheenjohtajan Mauri Lasosen mukaan syyskuussa tallilla näytetään vielä yksi elokuva.

– Ensi kesänä näytämme tallilla ehkä Kaurismäen elokuvia, Karppanen pohtii.

Teksti ja kuvat Anna Keränen.