Tee helppo popparikakku kesäpäivään

0
Kakkuvuoan pohjalle

Helppo popcorn-kakku tehdään sekoittamalla ainesosat yhteen ja jähmettämällä kakkuvuoassa. Niinpä sen teko onnistuu pienemmiltäkin lapsilta. Ainesosien määrät eivät ole tarkkoja, ja niitä voi vaihdella omien mieltymystensä mukaan. Suklaan ja karkkien sekaan voi lisätä halutessaan esimerkiksi suolapähkinöitä.

Tarvikkeet:

Mikropopcornia

Suklaalevy

Pussillinen vaahtokarkkia

50g voita tai margariinia

+ karkkia ja nonparellia

Tee näin:

1. Paahda pussillinen popcornia mikrossa.

2. Voitele kakkuvuoka ja ripottele pohjalle karkkia ja nonparellia, näin karkit jäävät kauniisti kakun pintaan kun vuoan kääntää.

3. Sulata kulhossa mikrossa rasva ja suklaa. Käytä sulatustehoa ja sekoita välillä ettei suklaa pala.

4. Sekoita vaahtokarkit rasvan ja suklaan joukkoon. Vaahtokarkit saavat osaksi sulaa, osaksi jäädä kiinteiksi.

5. Sekoita popcornit joukkoon ja kaada massa kakkuvuokaan. Painele massa voimakkaasti vuokaan.

6. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai pakastimessa tunnin ajan.