Fore – Varo lentävää kiekkoa!

0
Jami Vehmas on juuri heittämässä kiekkoa kohti koria.

Kiersin Nunnan 18-korisen frisbeegolf-radan, ja reitille sisältyi kiitettävä määrä ylämäkiaskelia kauniin luonnon keskellä. Eksymisen vaaraa ei ole, koska yleensä korilta näkyy suoraan seuraavan radan lähtöpaikkaan.

Kaarinasta löytyy kolme frisbeegolf-rataa. Pisin rata on 18 korilla varustettu rata Littoisten Nunnassa, josta autolla kulkevan on helppo löytää pysäköintipaikka. Kaarinan keskusliikuntapuistosta on 12-korinen rata. Piikkiön rata on edellisiä pienempi viidellä korillaan. Lisäksi monien Kaarinan koulujen lähistöltä on 6 korin mittaisia harjoitusratoja.

Frisbeegolfia voi pelata myös porukassa, jossa pelaajat ovat eritasoisia. Kaverukset Tommi Aarinen, Joona Rantapere ja Eetu Puokka olivat lähteneet pelaamaan frisbeegolfia yhdessä Kaarina keskusliikuntapuistoon.

Rantapere on ryhmän kokenein. Häneltä löytyy kokemusta lajin parista jo kuuden vuoden ajalta. Aarinen on pelannut frisbeegolfia muutaman vuoden. Puokka oli ensimmäistä kertaa heittämässä kiekkoa.

Koronaturvallinen harrastus

Laji tuntuu kiinnostavan erityisesti poikia ja miehiä. Littoisten Nunnan radalla kiekkoa heittämässä olivat kaverukset Eetu Pohjalainen ja Jami Vehmas. He ovat harrastaneet frisbeegolfia kahdeksan kuukautta.

Erityisesti pandemian takia pojilla on riittänyt aikaa pelata, ja he ovat kokeneet kehittyneensä huimasti.

Laji on myös koronaturvallinen. Sitä pelataan ulkona pienissä porukoissa, ja yhdellä korilla on aina vain yksi ryhmä kerrallaan.

Kiekkoja häviää usein

Lajin harrastajille suurin menoerä ovat kiekot, koska niitä häviää usein metsään. Pojat kertovat, että heiltä on jo tällä reissulla hävinnyt yksi kiekko.

Kiekon taakse pitää kirjoittaa omat yhteystiedot, jotta kiekon voi saada takaisin, jos sen häviää. Ratojen lähistöltä voi löytää toisten pelaajien kadonneita kiekkoja. Ne täytyy palauttaa oikealle omistajalleen, Pohjalainen kertoo.

Ikävänä lieveilmiönä on Kaarinassakin havaittu kiekkojen luvatonta keräämistä radoilta ja myymistä eteenpäin.

Frisbeegolfin etiketti

  • Ennen kuin heität kiekon, varmista, ettei peliväylällä ole ihmisiä.
  • Jos tästä huolimatta kiekon lentorata lähtee kohti toista pelaajaa, kuuluu huutaa lujaa FORE!.
  • Muille ulkoilijoille ”fore” huuto ei ole välttämättä tuttu, joten silloin kannattaa huutaa jokin tavallisempi varoitussignaali.
  • Älä heitä kiekkoa, jos edellinen ryhmä on vielä samalla korilla.
  • Älä roskaa.
  • Jos löydät kiekkoja ratojen läheltä, palauta ne niiden omistajille (yhteystiedot ovat kiekon pohjassa).

    Teksti ja kuvat Laura Peltonen