Hovikumpu valmistui, mutta Kaarinan koululaiset ovat parakeissa vielä pitkään – Katso täältä oppilasmäärät jokaisesta koulusta

0
Hovikummun rakennustyöt sujuivat Mika Hiltusen ja Janne Lehtisen mukaan hyvin. Vähäinen määrä kipsilevyjä jouduttiin vaihtamaan kastumisen vuoksi, mutta muutoin työt sujuivat normaalisti. Kalustamaan päästiin etuajassa.

Hovirinnan koulun pihalle Hoviherrankadun varteen on noussut uusi punatiilipintainen rakennus: Hovikumpu. Se on valmis ja otettiin tällä viikolla käyttöön.

Tänä syksynä Hovikummussa touhuaa ruotsinkielisiä esikoululaisia sekä suomenkielisiä 1-, 2- ja 4-luokkalaisia. Paikka toimii väistökouluna niin kauan kuin Kaarinan kouluissa tarvitaan väistötiloja kouluremonttien vuoksi. Myöhemmin Hovikummusta sukeutuu päiväkoti.

– Rakenteet on suunniteltu siten, että tiloja voi myöhemmin pienellä työllä muuttaa, kertovat Kaarinan uusi rakennuspäällikkö Mika Hiltunen ja rakennuttajainsinööri Janne Lehtinen.

Jo nyt tiloja voi jakaa helposti pienempiin osiin. Kuudessa Hovikummun seitsemästä opetustilasta on haitariseinät, joilla ison luokkasalin saa taiteovilla jaettua kahdeksi pieneksi huoneeksi.

Monikäyttötilojen meluisuudesta on usein valitettu, mutta Hovikummun haitariseinät vaikuttavat paksuilta ja huoneet hiljaisilta. Lehtinen kertoo, että haitariseinä pitää ääntä lähes tavallisen väliseinän verran.

Kaarinalla uusi rakennuspäällikkö

Mika Hiltunen on työskennellyt Kaarinan rakennuspäällikkönä kesän alusta, monipolvisen rekrytointiprosessin päätteeksi. Virkavalintaa palauteltiin valmisteluun, siihen käytettiin otto-oikeutta ja lukuisia äänestyksiä pidettiin. Usein työnhakija tulee toisiin ajatuksiin rekrytointipäätöksen venyessä, mutta Hiltunen otti työn mielellään vastaan.

– Täytyi tulla, kun oli kerran luvattu, hän naurahtaa.

Hiltusella ei ole aiempaa kokemusta kunnalliselta puolelta tai Kaarinasta. Aiemmin hän oli Vahanen-yhtiöissä konsulttina. Hän kaipasi vaihtelua ja halusi laajentaa omaa työkokemusta.

Kaarinan isot kouluprojektit eivät hirvitä Hiltusta, päinvastoin. Ne olivat yksi syy, miksi hän halusi Kaarinaan töihin.

– Näin isoihin hankkeisiin ei pääse milloin tahansa, hän kommentoi.

Hän on itsekin kolmen koululaisen isä.

Oppilasmäärän ennusteet alakanttiin

Hovikummun pihalla leikki maanantaina jo esikoululaisia. Vieressä aitojen takana kaivinkone mylläsi Hovirinnan koulun pihaa.

– Uudiskoulussa tehdään parhaillaan sisätöitä. Talotekniikkaa ja väliseiniä asennetaan, kertoo Mika Hiltunen.

Hovikummun valmistumisen myötä parakkeja vapautuu käytöstä ja Littoisten monitoimitalo tyhjenee koululaisista. Parakkeja tarvitaan kuitenkin jo muille oppilaille ja monnaria päiväkotilaisille.

– Kaarinan väestömäärä kasvaa todella nopeasti. Nämä valmistumassa olevat koulut on suunniteltu kolmen-neljän vuoden takaisen kouluverkkoselvityksen mukaan, mutta tilanne on muuttunut huomattavasti jo sen jälkeen, Hiltunen kommentoi.

Milloinkohan väistötiloista päästään kokonaan Kaarinan kouluissa eroon?

Hiltunen ja Janne Lehtinen katsovat toisiaan. Kaarinan väestö kasvaa niin kovaa tahtia, että parakeille on tarvetta vielä pitkälle tulevaisuuteen. Aikaisintaan niistä päästään eroon 2030-luvulla, he arvioivat.

Uutta kouluissa lukuvuonna 2021–2022

 

Hovirinnan koulu ja S:t Karins svenska skola

 • Hovikumpu on valmistunut. Hovikumpu toimii väistökouluna lähivuodet, sen jälkeen päiväkotina.
 • Myöhemmin syksyllä pinnoitetaan pysäköintialuetta. Silloin saattoliikenteen ja pysäköinnin järjestelyt muuttuvat.
 • Hovirinnan uudiskoulu valmistuu hiihtolomaksi. Sen jälkeen puretaan vanhan koulun loppuosa. Ensi kesänä tehdään vielä pihatöitä ja piharakennus.
 • Hovirinnan koulussa ekaluokkalaisia 43, oppilaita yhteensä 268.
 • S:t Karins svenska skolanissa ekaluokkalaisia 35, oppilaita yhteensä 214.

Valkeavuoren koulu

 • Liikuntahalli valmistuu vuodenvaihteessa. Lisäksi kampusalueella ryhdytään tekemään lähikuukausina pihan kunnostustöitä.
 • Uudiskoulun rakennustyöt eivät ala vielä tänä lukuvuonna.
 • Ekaluokkalaisia 76, oppilaita yhteensä 819.

Piispanlähteen koulu

 • Rakennus- ja remonttitöitä suunnitellaan parhaillaan. Varsinaiset rakennustyöt eivät ala vielä tänä lukuvuonna.
 • Ekaluokkalaisia 69, oppilaita yhteensä 733.

Kuusiston koulu

 • Koulun vanhimmasta rakennuksesta on uusittu kesällä vesikatto.
 • Ekaluokkalaisia 21, oppilaita yhteensä 150.

Kotimäen koulu

 • Ekaluokkalaisia 81, oppilaita yhteensä 682.

Auranlaakson koulu

 • Ekaluokkalaisia 21, oppilaita yhteensä 147.

Piikkiön yhtenäiskoulu

 • Koulussa on kesällä tehty viemäriremonttia. Koulun muita remonttitarpeita on selvitetty, mutta vielä ei ole päätetty, mitä koulurakennuksessa tehdään ja milloin.
 • Ekaluokkalaisia 52, oppilaita yhteensä 640.

Rungon koulu

 • Ekaluokkalaisia 29, oppilaita yhteensä 177.

Niemenkulman koulu

 • Ekaluokkalaisia 7, oppilaita yhteensä 54.