Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille alkaa perjantaina

0
Leeni Metsälä pitää kurssin luonnonkasveilla kutomisesta.

Kesän kukkaset ja heinät saa talletettua vaikkapa liinoiksi ja seinäkoristeiksi. Kaarinan kansalaisopiston Kudotaan luonnonkasveilla -kurssilla pääsee kokeilemaan, miltä tuntuu kutoa kangaspuilla esimerkiksi pajua, risua, kaisloja tai mustikanvarpuja. 

Kurssin opettaja Leeni Metsälän mukaan perinteisesti luonnonkasveilla kudottaessa on käytetty järvikaislaa tai olkea, joista on tehty esimerkiksi kesämattoja. Modernissa luonnonkasveilla kutomisessa voi koristeena käyttää vaikkapa kesäkukkia tai tehdä liinojen sijaan lampunvarjostimen. Hän kertoo, että luonnonkasvien käyttö kudonnassa on nyt tullut suosituksi maailmalla boho-tyylin, hyggeilyn, skandinaavisen tyylin ja ekologisuuden myötä. 

Luonnonkasvikurssin ilmoittautuminen on jo käynnissä. Pääasiassa Kaarinan kansalaisopiston kurssien ilmoittautuminen alkaa 13.8.