Juho venyi Suomen mestaruuteen

0
Juho Suominen voitti kuulantyönnön Suomenmestaruuden.

Piikkiön Kehityksen urheilija Juho Suominen järjesti yllätyksen 16–17-vuotiaiden sarjassa yleisurheilun Suomen-mestaruus-kilpailuissa Hyvinkäällä. Suominen osallistui jokaisena kisapäivänä heittolajiin, joten kunto oli kohdallaan, kun hän vielä viimeisenä päivänä kuulakisassa yllätti kaikki voittamalla kisan.

Etukäteistilastoissa Suominen oli vasta yhdeksäntenä, joten roima parannus ennätykseen ja hyvä keskittyminen löivät muut laudalta.

Suomisen kisa alkoi hyvin, sillä jo toisella työnnöllä syntyi puolen metrin parannus ennätykseen, tulos 15.43. Kisaa kuitenkin johti tilastoykkönen Riku Tenhunen 4. kierrokselle asti, jolloin Someron Esan Max Lampinen  nousi kärkeen työnnöllään 15.85. Ennen viimeistä kierrosta Suominen oli jo pronssilla, mutta yllätti kisaa seuranneet täydellisesti työntämällä voittotuloksen 15.93. Tenhunen jäi näin pronssille tuloksella 15.79.

Palkintojenjaossa palkittiin myös Suomisen valmentaja Antti Suonpää . Hän oli saanut jo yhden valmentajapalkinnon Aapo Kalajoen (TuUL) voitettua P16 kiekonheiton.

Juho Suomisen kisat alkoivat ensimmäisenä päivänä moukarinheitolla, jossa siinäkin syntyi ennätystulos kolme kertaa, viimeisin neljännen kierroksen heitolla 58.55. Parannusta tuli heinäkuussa syntyneeseen 55.51-heittoon ja sijoituksena hienosti 4. Etukäteistilastoissa hän oli ollut kahdeksantena. Toisen päivän kiekkokilpailu toi Suomiselle neljännen sijan tuloksella 48.88. Kisan voitti Kosti Saine tuloksella 53.03. Kaikki neljä parasta jäivät kauden parhaastaan useita metrejä, sillä kisan aikana satoi runsaasti.

Hyvinkäällä T16-korkeudessa Annika Uusiperhe onnistui hyvin ylittämällä kaksi ensimmäistä korkeuttaan (145 ja 150) ensimmäisellään. Hän ylitti 155 toisellaan, mikä jäi tulokseksi tällä kertaa. Sijoituksena kuitenkin oli hyvä 7. sija. Kokkolassa Lauri Kilpeläinen juoksi P15 1500m:n esteet ja 2000m. Esteissä sijoitus oli 8. ajalla 4.57,76 ja 2000 metrillä sijoitus vielä parani seitsemänteen. Ennätysjuoksun aika oli 6.17,24.

Suomen-mestaruuksista kilpaillaan seuraavaksi 19–22-vuotiaiden sarjoissa Turussa ensi viikonloppuna. Kehitysläisistä päälajiinsa M19-kuulaan osallistuvat Mico Ekman ja Markus Huhtala . Sijoituksina miehillä Suomen tilastoissa tällä hetkellä 4. ja 8. Ekman osallistuu lisäksi kiekonheittoon.

Pirjo Ailanto