KaaPo tuo yhteiskunnalle lähes 7 miljoonaa euroa hyötyä

0

Euroopan jalkapallon kattojärjestön UEFA:n laskelmien mukaan KaaPon toiminta tuo yhteiskunnalle vuosittain 6,67 miljoonan euron hyödyn.

Social Return On Investment (SROI) -mallinnuksella alan järjestö on laskenut jalkapallon vaikuttavuutta yhteiskuntaan. Mukaan laskettiin sekä suoria että välillisiä tuottoja, kuten sitä, millaisia säästöjä jalkapalloharrastus tuo sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja mielenterveyden hoidossa.

SROI-mallinnoksen mukaan KaaPo tuottaa 2,9 miljoonaa euroa suoria taloudellisia vaikutuksia, 1,2 miljoonaa euroa yhteiskunnallisia hyötyjä sekä 2,6 miljoonaa euroa terveydenhuollon säästöjä.

KaaPo liikuttaa viikkotasolla noin tuhatta lasta sekä nuorta. Toimintaan on kiinnittynyt parisataa eri-ikäistä vapaaehtoista. Mallinnuksen verrokkivuotena on käytetty vuotta 2019.

Koko suomalaisen jalkapallon terveys-, sosiaali- ja taloushyödyiksi arvioitiin 770 miljoonaa euroa vuodessa.

Mallinnuksessa kuultiin asiantuntijoita kansallisista keskushallinnoista, lajiliitoista, alueellisista lajiorganisaatioista, maanosaliitoista, jalkapalloseuroista ja yliopistoista. Suomalaisina tietolähteinä olivat muun muassa KIHU, THL, VLN, Likes ja Tilastokeskus.