Kaarina havittelee yhteistyötä TVT:n kanssa

0
Turun vuokrataloyhtiön rakennustöitä Kaarinan keskustasta huhtikuulta 2020.

Kaarinassa närkästystä on viime vuosina herättänyt Turun kaupungin vuokrataloyhtiö TVT Oy:n rakennushankkeet Kaarinan rajojen sisäpuolella. Kaarina on vastustanut hankkeita tuloksetta: Turun vuokrataloja on valmistunut Kaarinaan ja lisää on tulossa.

– Olemme nyt neuvotelleet TVT:n kanssa sillä mielellä, että jos emme voi voittaa, liittoudutaan, kertoi Harri Virta maanantaina valtuutetuille.

Kaarinan edellinen kaupunginhallitus päätti, että Kaarinan vuokrataloyhtiö pyrkii ostamaan puolet TVT:n rakennushankkeista. Jatkossa TVT:n hankkeet rakennetaan yhdessä. Kauppaan ei kuitenkaan sisällytetä TVT:n rivitalohanketta Voivalan Koivikkokadulla.

– Tämä ratkaisu vaatii varsin paljon Kaarinan rahoitusta. Asia on tulossa lähiaikoina vielä tarkemmin kaupunginhallituksen päätettäväksi, Virta totesi.

Toisena vaihtoehtoina oli, että TVT vastaisi jo rakennetuista taloista omin päin ja vain tulevat hankkeet rakennettaisiin yhdessä. Kolmas vaihtoehto oli, että perustettaisiin uusi seudullinen TVT:n tytäryhtiö, jossa olisi Kaarinan lisäksi muitakin Turun kehyskuntia.