Kaarinan kirkolla keskiviikkona kynttilähetki Afganistanin vuoksi

0
Kaarinan kirkon rappusille tuotiin kynttilöitä keväällä Koskelan henkirikoksen uhrin muistoksi. Silloin muistokynttilätapahtuman ideoi ja tämän kuvan otti Annina Laaksonen.

Afganistanin olojen nopea huonontuminen on järkyttänyt ihmisiä Suomessa. Erityisesti huolta on Afganistanin naisista ja tytöistä, joiden ihmisoikeudet ovat jäämässä vähäisiksi Taliban-ääriliikkeen käsissä.

Kaarinan kirkon ulkorappusilla sytytetään huomenna keskiviikkoillalla kynttilöitä Afganistanin tilanteen vuoksi. Kuka tahansa voi tulla tuomaan lyhdyn tai kynttilän paikalle, mutta erityisesti mukaan on pyydetty naisia, kuten paikallispuolueiden naisosastoja.

Ulkorappusilla pidetään hiljainen hetki ja kuunnellaan musiikkikappale.

Ajatus kynttilöiden sytyttämisestä syntyi maanantaina illalla, kertoo Kaarinan kirkkoherra Ville Niittynen.

– Afganistanin naisten tilanne ja toivottomuus on koskettanut monia, ja meillä oli keväällä hiukan vastaava, seurakunnan ulkopuolisen ehdottama tilaisuus Koskelan veriteon vuoksi. Nyt idea tuli seurakunnan sisältä.

Kynttilät sytytetään kello 18.30 Kaarinan kirkolla.