Kaarinassakin etsitään kotiseutusukkia – Neulo villasukat lokakuun loppuun mennessä

0
Nämä Kaarina-sukat syntyivät Asunto-osakeyhtiö Mustahaperon käsityökerhossa. Mustahaperon käsityökerho on aiemmin neulonut esimerkiksi töppösiä keskolaan ja hypistelymuhveja muistisairaille.

Kaarinassa on kerätty kotiseutumyssyjä Kaarina-Seuran myssykisassa, jonka voittaja on tarkoitus julkistaa Syystalli-tapahtumassa syyskuussa. Nyt myssy on saamassa kavereita: kaupungin järjestämässä kilpailussa kerätään tänä syksynä Kaarina-villasukkia.

– Osa ihmisistä oli erehdyksen vuoksi luullut, että Kaarinassa on kilpailu kotiseutusukista. He olivat kovasti panostaneet näihin töihin, joten pitihän tällainen kisa sitten järjestää, hymyilee kaupungin kulttuurituottaja Maija Leino .

Kotiseutusukkien kilpailuaikaa on 1.11. saakka, joten sukkia on kaksi kuukautta aikaa neuloa. Valmiit sukat voi toimittaa Kaarina-talolle Fiskarin palvelupisteeseen. Sukat saa myöhemmin takaisin, lupaa Leino.

Voittaja julkistetaan marraskuussa Kaarina-viikolla Kaarina-päivän yhteydessä.

– Raati valitsee ensin kolme parasta finaaliin, ja kaarinalaiset pääsevät äänestämään voittajasta, Leino vinkkaa.

Äänestää voi verkkosivuilla tai Kaarina-talossa.

Turussa pidettiin villasukkakilpailu alkuvuonna. Voittajaksi pääsi sukkapari, joista toisessa esiintyi Turun linna ja toisessa Turun tuomiokirkko.