Keski-Suomen mäkiviikoilta palkintoja Kaarinaan

0
Nanna Kytöluhta ja Raakel Karhumaa voittotunnelmissa.

Viime viikonlopun Keski-Suomen mäkiviikoilta tuotiin Kaarinaan kansallisen cup-sarjan palkintoja. Tyttöjen K25-sarjassa voiton sai 11-vuotias Raakel Karhumaa Piikkiöstä ja K15-sarjassa 10-vuotias Nanna Kytöluhta Piispanristiltä.

– Hiukan ripsahteli vettä, mutta onneksi vasta sunnuntaina palkintojenjaossa taivas repesi, kertoo Nannan äiti Jaana Kytöluhta.

Hän kertoo, että heidän perheessään mäkihyppyharrastus aloitettiin vasta tammikuussa. Kisat olivat perheelle toiset.

Mukana kisoissa oli myös Nannan kaksoissisko Neela , mutta häneltä ensimmäinen kisapäivä jäi loukkaantumisen vuoksi väliin ja hän sijoittui kahdeksanneksi.

Tytöt kuuluvat Paimion Urheilijoiden mäkijaostoon, josta oli yhteensä 8 kisaajaa mukana mäkiviikolla. Jaana Kytöluhta vinkkaa, että jaostolla on treenejä läpi vuoden, ja uusia hyppääjä otetaan jatkuvasti mukaan. Seuraava mäkikoulu alkaa syyskuussa.

– Kivasti on tullut uusia harrastajia. Seura on ollut nosteessa, kun seuran oma kasvatti Niko Kytösaho palasi takaisin kotiseuraan.

Kisat pidettiin Saarijärvellä, Jyväskylässä ja Jämsänkoskella. Kaiken kaikkiaan mukana eri ikäryhmissä oli viitisenkymmentä hyppääjää.

Hyppyrimäen K-piste on se kohta alastulorinteessä, jossa se alkaa loiventua. K25-mäessä se on 25 metrissä, K15-mäessä 15 metrissä. Hyppääjä saa K-pisteelle kantaneesta tai ylittäneestä hypystä pisteitä, ja vastaavasti sen alle jääneestä hypystä vähennetään pisteitä.