Koronarokotuspaikka siirtyi Kaarinan kirkolta virastotalolle: Tartuntojen suhteen takana rauhallisempi viikko

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinassa on todettu 26 uutta koronatartuntaa viime Kaarina-lehden julkaisun jälkeen. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin lähes 40 ja sitä ennen yli 70, joten tilanne on täällä rauhoittumaan päin. Kaarinassa on THL:n mukaan ollut koko epidemian aikana kaikkiaan 785 koronatapausta. Ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä suhteessa asukaslukuun on viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan 184,6 (THL).

Avosairaanhoidon ylilääkärin Rita Arjosen mukaan valtaosa Kaarinan tartunnoista on tällä hetkellä perheensisäisiä jatkotartuntoja tai peräisin ulkomailta. Tartuntalähteet on saatu melko hyvin jäljitettyä.

Valkeavuoren koulussa ilmeni viime viikolla yksi uusi koronatartunta. Altistuneita oli kolme. Muissa Kaarinan kaupungin yksiköissä ei tullut viikon aikana tietoon uusia tartuntoja.

Kirkko tarvitsee tiloja


Koronarokotuksia annettiin maanantaina viimeistä päivää Kaarinan kirkolla. Tästä eteenpäin koronarokotuspaikkana toimii Kaarinan vanha virastotalo eli Oskarintalo.

– Kirkon tilat toimivat hyvin, ja olemme todella kiitollisia, että saimme käyttää niitä. Kirkko tarvitsee pikkuhiljaa tiloja omaan käyttöönsä, ja olimme alunperinkin sopineet, että kirkko on rokotuskäytössä vain elokuun loppuun, Arjonen perustelee rokotuspaikan vaihtumista.

Rokotuksia annetaan Oskarintalon toisessa kerroksessa. Käynti rokotuspaikalle tapahtuu rakennuksen Turun puoleisesta päädystä. Parkkipaikkoja löytyy muun muassa Kaarina-talon edestä sekä Oskarinkadun puolella virastotalon edestä. Rakennuksessa on hissi, mutta se ei ole esteetön. Liikuntaesteisiä varten on erilliset toimintaohjeet ovessa.

Pop up -koronarokotustapahtumat jatkuvat Kaarinassa taas ensi viikolla. Keskiviikkona 8. syyskuuta kello 9–15.30 Oskarintalolla järjestettävä rokotustapahtuma on avoin kaiken ikäisille. Lisäksi Pikku-Mustikassa järjestetään 13. syyskuuta kello 9–14.30 oma rokotustapahtuma.

Testiajan voi varata netistä


Kaarinassa on pystynyt viime torstaista lähtien varaamaan koronatestiajan suoraan netistä osoitteesta kaarina.terveytesi.fi. Nettiajanvarauksella yritetään Arjosen mukaan vähentää terveyskeskuksen puhelinruuhkaa.

Koronanäytteitä otetaan Kaarinan pääterveysaseman edessä olevassa kontissa. Testiin pääsy edellyttää ajanvarausta.

– Pyydämme, että testiaika varataan vain, jos on koronaan sopivia oireita tai jos tiedossa on varma altistus koronapositiiviselle. Karanteeneja emme pysty tällä hetkellä lyhentämään ylimääräisellä testillä, vaan kaikki testauskapasiteetti täytyy varata uusien koronatapausten löytämiseen, Arjonen tarkentaa.

Koronatestauksessa on Arjosen mukaan ollut viime aikoina ruuhkaa, eikä testiaikaa välttämättä saa samalle päivälle. Tuloksen saamisessa menee noin vuorokausi.

– Tarkoituksenamme on ottaa antigeenitestit eli pikatestit mahdollisimman nopeasti käyttöön, mutta käyttöönotto on viivästynyt meistä riippumattomista syistä.