Langh Tech Piikkiöstä palkittiin rohkeudesta Talouspäivillä

0
Entrepreneurial Spirit of Turku -palkitut: Langh Tech Oy:n myynnistä ja operatiivisesta toiminnasta vastaava Eero Pajunen, CH-Bioforce Oy:n liiketoimintajohtaja ja perustajaosakas Sebastian von Schoultz, CH-Bioforce Oy:n toimitusjohtaja Petri Tolonen, Raisio Oyj:n johtaja Mikko Lindqvist sekä palkinnot jakanut Turku Science Park Oy:n va. toimitusjohtaja Tom Palenius.

Piikkiössä kotipaikkaansa pitävälle Langh-yritysryppääseen kuuluvalle Langh Tech Oy Ab:lle myönnettiin torstaiaamulla Turun Eurooppa-foorumin Talouspäivän yhteydessä vuoden 2021 Brave Move -palkinto.

Brave Move -palkinto annetaan yritykselle, joka ei pelkää rikkoa rajoja vaan kekseliäästi ja päämäärätietoisesti uudistaa toimintaansa, toimintatapojaan ja toimialaansa. Rohkeilla päätöksillään yritys toimii muutosten ajan tienraivaajana ja inspiroivana esimerkkinä sekä tuottaa uudenlaista osaamista, tuotteita, konsepteja tai palveluita.

Palkintoperusteluiden mukaan Langh Tech Oy Ab on kehittänyt ja toimittanut laivojen pakokaasun rikkipesureita kymmenen vuotta. Jatkuva kehitystyö, asiakkaiden eri vaatimusten huomioiminen ja toimiviksi todetut ratkaisut ovat tuottaneet perheyritykselle aseman yhtenä alan merkittävimmistä toimijoista maailmalla.

Langh Tech on huomioinut ympäristöystävällisyydelle asetettuja, jatkuvasti tiukentuvia määräyksiä. Yhtiön oma rikkipesuri on tällä hetkellä käytössä tai myytynä yli 100 laivaan, minkä lisäksi 38 laivassa on käytössä kilpailijan ratkaisuja täydentäviä järjestelmiä. Langh Tech on menestyksekäs esimerkki siitä, miten rohkeasti innovoiden voi raivata itselleen merkittävän aseman kansainvälisillä markkinoilla, omiin vahvuuksiin tukeutuen. Samalla Langh Tech on esimerkki siitä, miten pieni Suomi voi tuottaa ratkaisuja globaaleihin haasteisiin.

Brave Move oli yksi kategoria Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnoissa. Born Global – Syntyjään kansainvälinen -palkinto myönnettiin CH-Bioforce Oy:lle, joka on kehittänyt uudenlaisen tavan käsitellä biomassaa. Growth in Sight -kategoriassa palkittavan yrityksen toiminnan tulee ennakoida tulevaa kasvua, ja sen sai Raisio Oyj.

Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnot jaettiin 18:nnen kerran. Palkintoperinne alkoi vuosituhannen alussa järjestetystä Eurooppalaisesta yrittäjyyden päivästä. Viime vuosina käytännöksi on muodostunut tunnustuksen saavien yritysten palkitseminen osana Turun Eurooppa-foorumia. Palkinnot antoi Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy.