Mielipitei: Melulla häiriköinti on saatava loppumaan

0

Olin viime viikon tiistaina turkulaisen tuttavani kanssa kahvilla Kaarinan Aurinkoisen terassilla. Yhtäkkiä rauhallisen keskustelun katkaisi hirvittävän kova pienen moottorin melu. Sitten näimme, kuinka eräs mopo ajeli ympäriinsä keskustan parkkipaikalla ja edelleen Pyhän Katariinan tiellä.

Mopon aiheuttama melusaasteen määrä oli aivan käsittämätön! Tuttavani tiesi, että melu saadaan aikaiseksi siten, että mopon moottoria viritellään ja pakoputken äänenvaimennusosat poistetaan. Näin kuulemma mopoon saadaan vielä lisää ylimääräistä vauhtinopeutta.

On ymmärrettävää, että lapsilla pitää olla mopoja ja niin on ollut omalla pojallammekin, mutta sen mopon ääni oli vaimea. Tällainen melulla häiriköinti on saatava loppumaan.

Toivon että muutkin meluun kyllästyneet kaarinalaiset minun ohellani tulevat vaatiman kunnan päättäjiltä sen, että Kaarinaan hankitaan poliisivoimat testaamaan yllätyskierroksilla näitä mopoja. Tämä pakollinen testaus on myös hyödyksi niille mopoilijoille ynnä heidän huoltajilleen, jotka noudattavat yhteiskunnan arvoja.

Pertti Kuusisto