Micolle kuulan SM-hopeaa

0
Mico Ekman sai SM-hopeaa. Kuvan otti Marjo Saviranta.

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kilpailtiin Turussa 19- ja 22-vuotiaiden sarjoissa. Kisat tutulla Paavo Nurmen stadionilla sujuivat Piikkiön Kehityksen heittäjiltä mainiosti.

Mico Ekman oli ennen kisoja tilastoissa M19-kuulassa neljäntenä, mutta hienosti ennätystään kisan kuluessa parantanut heittäjä nappasi tuloksellaan 15.23 hopeamitalin. Voittaja Miika Lahtonen Mynämäen Iskusta työnsi suvereenisti 17.47 ja jatkoi näin lajin hallintaa ikäisissään.

Kehityksen toinen kilpailija Markus Huhtala työnsi viidenneksi tuloksella 12.61.

Mico Ekmanin toinen laji, kiekonheitto, sujui sateisissa olosuhteissa kilpailujen kolmantena päivänä myös hyvin. Ennätysheitto 42.57 syntyi toisella kierroksella ja toi neljännen sijan. Matkaa mitaliin oli vajaa kaksi metriä. Kisan voittaja oli jälleen Miika Lahtonen, jota sade ei tuntunut haittaavan, sillä ennätys koheni tulokseen 53.14.

Molempia mainittuja urheilijoita valmentaa Antti Suonpää .

Pirjo Ailanto