Mielipitei: Minne menet, mopotalli?

0

Viime aikoina on päristy niin somessa kuin Kaarina-lehden palstoilla Kaarinan mopoilijoista. Itse ajattelin päristä lisää mopotalli-hankkeesta.

Ensinnäkin hanke on erinomainen nosto nuorisovaltuustolta. Mopo- ja pyörätalli on ehdottoman kannatettava asia, jonka positiivisia vaikutuksia nuoriin ja ympäristöön nuorisovaltuusto toi hienosti esille: mopojen kunnon parantuminen liikenteessä, vähemmän pärinää asuinalueilla, ilkivallan ja päihteiden käytön väheneminen sekä yhteisöllisyyden ja tasa-arvoisuuden lisääntyminen kaarinalaisten nuorten keskuudessa.

Mutta mikä olisi sopiva paikka tallille? Tällä hetkellä Rauvola on noussut yhtenä vahvana vaihtoehtona mopo- ja pyörätallin sijoituspaikaksi. Itse näen tässä muutaman haasteen.

Rauvola on täysin toisella laidalla Kaarinaa. Talli palvelisi sijainnillaan paremmin Turun Haritun ja Koivulan nuoria kuin meidän omia. Piikkiöstä, Kuusistosta ja osalta keskustankin alueilta olisi kohtuuttoman pitkä matka pyöriä ja mopoja rassaamaan.

Lisäksi Rauvolassa sijaitsevan entisen jätevedenpuhdistamon huoltorakennus on mutkaisen ja kapean tien päässä luonnonsuojelualueen helmassa. Pelkään, että hyvä asia ei saavuta suosiota nuorten keskuudessa kehnon sijainnin takia.

Toivon, että kehno sijainti ei johdu siitä, että nuoremme halutaan saada mahdollisimman syrjään päristelemään ja viettämään aikaa. Tällöin alkuperäiset kauniit tavoitteet ja mahdolliset hyödyt sulavat käsiin.

Mitä paikkoja Kaarinasta voisi löytyä tallille? Moponuorilta ja nuorisotyöntekijältä asiaa kysyessäni nousi esille esimerkiksi Krossin teollisuusalue, joka olisi sijainniltaan tasapuolinen ja keskeinen. Lisäksi alueella on vähemmän liikennettä iltaisin ja enemmän tilaa testailla rassauksiaan. Kaupungilla ei alueelta ilmeisesti löydy sopivaa tilaa, mutta löytyisikö joltain yksityiseltä halua tehdä yhteiskunnallisesti hyvä teko ja vuokrata kaupungille kohtuuhintaisesti tilaa tallille?

Hyviä paikkoja on kenties muitakin. Heitelkää siis päättäjille rohkeasti hyviä ja asiallisia ehdotuksia, jotta saadaan hanke palvelemaan nuoriamme ja pärinästä kärsiviä kaupunkilaisiamme!

Päivi Huhtanen, vihr.