”Mikähän minun sukunimeni on?” – Kaarinassa aloitti tänään yli 400 ekaluokkalaista

0
Ensimmäiselle koululuokalle lähtivät tänään Niilo Kiviharju, Sylvi Suuronen, Aada Rantala, Oona Keskikastari, Allan Hellström sekä Olivia Keskikastari. Taustalla kakkosluokan aloittava Sofie Niemi.

Kaarina-lehti kävi kyselemässä ajatuksia tulevasta opintiestä tämän syksyn ekaluokkalaisilta heille tarkoitetussa Kaarinan seurakunnan kerhossa.

Kouluun menijät jäivät pitkään pohtimaan toimittajan vaikeita kysymyksiä: mikähän oma sukunimi on ja mihin kouluun kukin on menossa? Monet eivät olleet varmoja näistä mutta kertoivat, että äiti kyllä tietää.

Loppujen lopuksi selville tuli, että – ainakin todennäköisesti – Allan Hellström on menossa Hovirinnan ruotsinkieliseen kouluun, Aada Rantala ja Sylvi Suuronen Valkeavuoren kouluun ja Niilo Kiviharju sekä Olivia ja Oona Keskikastari Piispanlähteelle.

Mikähän kouluun menemisessä on parasta?

– Se, että oppii uutta! Niilo julisti.

– Ja saa uusia kavereita. Se on ihan hyvä, sanoi Allan, ja moni muu oli samaa mieltä.

– Ja siellä on tuttuja, arvioi Aada.

– Ja siellä nukutaan! nauroi Oona ja sai muut kihertämään, sillä eihän koulussa nukuta.

Eniten Aada halusi oppia matematiikkaa, Niilo englantia, Allan puutöitä sekä Olivia, Oona ja Sylvi askartelua.

Jos näkee kiusaamista, he tiesivät heti, että pitää mennä kertomaan opettajalle. Allan neuvoi myös, että jos joku kiusaa, usein voi mennä vain pois ja tehdä jotain muuta.

Tässä kohtaa kirkkokoira Muksis ilmestyi lasten riemuksi paikalle ja toimittajan kysymyksiin vastaaminen jäi. Allan kävi kuitenkin vielä antamassa toimittajalle haitariksi taitellun paperin viuhkaksi. Kaarina-lehti toivottaa tuleville ekaluokkalaisille paljon onnea opintielle!

Kaarinassa aloittaa yli 400 ekaluokkalaista

Tänään koulunsa aloittaa Kaarinassa yhteensä 434 ekaluokkalaista.

Eniten ekaluokkalaisia, yhteensä 81 aloittaa Kotimäen koulussa. Pienin uusien ekaluokkalaisten määrä on Piikkiön Niemenkulman koulussa, jossa ensimmäisen luokan aloittaa vain seitsemän oppilasta.

Yhteensä perusopetuksessa on Kaarinassa 3887 oppilasta.

Osa oppilaista aloittaa uuden lukuvuoden väistötiloissa, joita on tällä hetkellä Hovirinnassa, S:t Karins svenska skolanissa ja Valkeavuoren koulussa.

Johtava rehtori Emmi Virtanen kertoo, että koulutyö jatkuu alkavana lukuvuotenakin koronarajoituksin.

– Tämä on tuttua viime lukuvuodelta ja jo keväältä 2020. Kuluvan lukuvuoden aikana työ oppimisen ja kasvun tuen kehittämiseksi jatkuu. Kaikissa kouluissa esillä ovat osallisuus ja yhdessä tekeminen, kouluyhteisöön kiinnittymisen tukeminen, hän kertoo.

Korona tulee näkymään kouluarjessa rajoituksin.

– Kontaktit minimoidaan. Maskisuositus on voimassa 4.–10.-luokkalaisilla, lukiolaisilla ja henkilökunnalla. Keskeisenä ohjerimpsuna on seuraava: maskit – käsihygienia – turvavälit – vain terveenä kouluun ja töihin, Virtanen kertaa.