Moposelkkaus Piispanlähteellä – Koulunaloitusviikonloput rauhallisia

0

Häiritsevä mopoilu on herättänyt kuumia tunteita Kaarinassa. Yksi ylilyönti nähtiin viime sunnuntaina iltakahdeksan aikaan, kun aikuinen oli usean Kaarina-lehden lukijan mukaan käynyt mopoilijan kimppuun Piispanlähteen alakoululla. Tilanteesta on kirjattu rikosilmoitus, poliisi on puhuttanut paikan päällä asianosaisia ja juttu on siirretty tutkintaan, mutta poliisi ei vielä ota kantaa siihen, kuka oli tehnyt ja mitä. Virallista ja puolueetonta tietoa tapahtumankulusta ei siten vielä ole.

Tapauksista, joissa aikuinen on vihoissaan käynyt mopoilijoihin käsiksi, on kaikunut kokemuksia myös muualta Kaarinasta tänä kesänä.

Kun mopoilijat toimivat epäasiallisesti, oikea ratkaisu on ottaa yhteyttä poliisin eikä puuttua väkivalloin itse tilanteeseen. Poliisille onkin tullut Kaarinasta useita yhteydenottoja mopoilusta, kertoo Katri Kurkela Lounais-Suomen poliisin viestinnästä.

– Esimerkiksi viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi sai ilmoituksen Kesämäen päiväkodin pihalta häiritsevästä mopojen huudattamisesta. Poliisi kävi paikan päällä jututtamassa 10 hengen porukkaa. Heitä pyydettiin poistumaan päiväkodin piha-alueelta, Kurkela toteaa.

Sen sijaan muuten koulunaloitusviikonloput ovat sujuneet Kaarinassa poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Kaarinalainen nuoriso ei työllistänyt poliisia.