Myy pilvi taivaalta ja kerro kesästäsi: Katso täältä ideoita seuraleikeiksi

0
Seuraleikkien tarinankerrontaan voi napata mukaan lauseita viime Kaarina-lehdistä.

Mökillä ja reissussa vietetään luppoaikaa perheen ja ystävien kanssa. Uno-korttien ja tikanheiton rinnalla voi heittäytyä luovuutta ruokkivaan yhteiseen tekemiseen.

Seuraavat leikit sopivat sekä perheen jälkikasvulle että aikuisten illanviettoihin ja esimerkiksi häihin. Seuraleikit herättävät yleensä paljon hilpeyttä ja kehittävät varkain mielikuvitusta sekä ilmaisutaitoja.

Räkäinen kesä


Jokainen saa kolme tyhjää lappua. Kukin kirjoittaa jokaiseen lappuun eri sanan. Sanat voivat olla mitä tahansa, esimerkiksi koivu, räkä tai adenosiinitrifosfaatti. Kirosanat eivät käy.

Laput käännetään nurin ja sekoitetaan. Jokaiselle jaetaan niistä kolme.

Kukin kuvailee muille, millainen tämä kesä/tuleva syksy/reissu/seurue on niin, että tulee käyttäneeksi jokaista saamaansa sanaa.

Myy nenänsuojus


Jokainen valitsee näkyvästä ympäristöstä esineen tai asian, minkä tahansa. Voi valita yhtä hyvin kahvikupin kuin pilven taivaalta tai jonkun ihmisen.

Seuraavaksi kukin miettii mielessään valitsemalleen asialle käyttötarkoituksen, joka ei ole se tavallinen. Esimerkiksi kahvikuppia voi käyttää nenäsuojuksena, pilveä luonnonmukaisena aurinkokatoksena ja toista ihmistä vaatehenkarina.

Tämän jälkeen kukin pitää muille pienen myyntipuheen kyseisen asian myymiseksi.

Numerot erikseen


Seurueessa sanotaan yksi kerrallaan numeroita (1, 2, 3, 4…) niin, että vuoroja ei ole jaettu. Mikäli kaksi ihmistä sanoo numeron samaan aikaan, täytyy aloittaa alusta. Yritetään päästä ennätykseen.

Jääkiekkomatsissa


Seurueesta yhdelle annetaan lappu, jossa lukee jokin ryhmätilanne, esimerkiksi matkailijat turistikohteella, suursiivous, sienestys, pihan siivoustalkoot, jännittävä jääkiekkomatsi, kahvikutsut, koululuokka tai umpisuolen leikkaus. Muut eivät saa nähdä lappua.

Lapun saanut alkaa näytellä tilannetta. Puhua ei saa, mutta ääntä saa käyttää. Muut tulevat mukaan näyttelemään heti, kun tajuavat, mistä tilanteesta on kyse.

Satu Kaarina-lehdestä


Leikkaa Kaarina-lehdistä irrallisia lauseita. Sekoita nurin päin käännettynä ja jaa jokaiselle niistä muutama.

Kukin kertoo lyhyen sadun, jossa saadut lauseet esiintyvät. Kutkuttavia versioita ovat myös, että sanomalehdestä leikattuja lauseita käyttäen pitää esitellä omaa työtä, parisuhdetta tai viime yötä.

Esimerkiksi viime viikkojen Kaarina-lehdistä voisi leikata mukaan lauseet ”Lounas jo aamukymmeneltä ja suvivirttä joogaten”, ”On mukavaa, kun takapuolen alla jokin pärisee” ja ”Pasi vastasi kyllä”.