Nahkapaloista voi itse tehdä helposti korvakoruja

0
Nahkapaloja korviksia varten voi käydä kysymässä suutarilta.

Tuunaus ja kierrätysmateriaalien käyttö käsitöissä ja askarteluissa ovat olleet pitkään pinnalla. Museokaupoissa ja myyjäisissä suosittuja myyntituotteita ovat nahasta tehdyt hapsukorvikset sekä muut nahkakorvikset. Niitä on yllättävän helppoa tehdä myös itse.

Ylijäämänahkaa voi käydä kyselemässä suutarilta. Lisäksi tarvitaan korvakorukoukkuja sekä korupiikkejä tai pieniä metallirenkaita. Liimaksi sopii pikaliima tai vaikkapa Erikeeper.

Yksinkertaisimmat solmukorvikset syntyvät kahdesta 15 cm pituisesta nahkasuikaleesta, jotka pyöräytetään löysälle solmulle. Pienistä kolmionmallisista nahkapaloista saa liimaamalla geometrisiä korvakoruja.

Hapsukorviksiin puolestaan tarvitaan noin 5×7 cm kokoinen nahkapala, johon leikataan hapsuja saksilla. Pala rullataan ja liimataan tiukaksi rullaksi, jonka väliin liimataan lyhennetty korupiikki. Sen silmukkaan kiinnitetään korvakorukoukku. 

Korvakorujen askartelussa voi hyödyntää myös muuta kierrätysmateriaalia. Ompelutarvikkeista, kuten napeista ja vetoketjun vetimistä saa tehtyä hauskoja nappikorviksia, kun liimaa ne nappimallisiin korvakorukantoihin.