Pahimus: Oksat pois olympialaisissa

0

Toki on olympialaisissa nyt kovasti kilpailtu. Karsintaeriä on ollut lukuisia. Karsinnoissa kannattaa seistä puunrungon vasemmalla puolella ja karsia oksia pois juuresta latvaan päin, neuvoo Moottorisahat.fi-sivusto. Pahimus tosin miettii, miksi esimerkiksi 100 metrin juoksussa ja kiekonheitossa on ollut karsintoja: metsätyöt eivät tunnu luontevalta näissä lajeissa. No, kai urheillessa on pantava parastaan niin, että oksat pois.

Tämänkertaisista olympialajeista Pahimusta kiinnostaa erityisesti jousiammunta. Kun Pahimus on soittanut jousella viulua, tuloksena on ollut kissan rääkkäämiseltä kuulostavia ääniä. Lehmän ammuntaa muistuttavat äänet ovat paljon vaikeampia tuottaa.

Jousiammunta on varmasti mieluinen laji ainakin yhdelle suomalaiskisaajalle. Kun urheilu sallii, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä karkaa lehmien luo, kerrottiin Ylen jutussa. Nuorena hän ratsastikin lehmillä. Lehmällä ratsastus kuulostaa Pahimuksesta enemmän olympialajilta kuin ammuminen jousella, joten ehkä ensi kerralla Mäkelä pääsee kisaamaan alkuperäisessä lajissaan kolmiloikan sijaan.

Suomalaisten juoksuennätyksiä on näissä olympialaisissa rikottu. Kai joku sitten korjaa ne?

Olympiapronssia Suomeen tuli miesten rintauinnista. Siis MISTÄ lajista?