Pihlajanmarjat ovat monille linnuille tärkeää ravintoa, ja hyvinä pihlajanmarjavuosina muuttolinnut pysyvät pidempään syksyllä Suomessa.
Pihlajanmarjojen maku on ihmisten mielestä yleensä tyrmäävä. Marjat antavat kuitenkin sopivaa potkua esimerkiksi omenahilloon tai -mehuun. Marjoista voi myös tehdä omenoiden kanssa vispipuuroa, tai pihlajanmarjoja voi sekoittaa leipä- ja kuivakakkutaikinaan tai smoothien joukkoon. Jotkut ovat tehneet pihlajanmarjoista toffeetakin. Karvas maku pehmenee, kun marjat pakastaa ensin.
Pihlajanmarjat voivat raakoina ärsyttää vatsaa, miksi niitä aiemmin luultiin myrkyllisiksi. Marjoissa on runsaasti kuitua, C-vitamiinia ja flavonoideja.
Kuva pihlajanmarjoista on Littoistenjärveltä, verkatehtaan puoleiselta rannalta. Sen otti Juhani Peltonen viime perjantaina aikaisin aamulla.
– Vesisademyrsky oli tulossa, ja ehdin juuri sen alta pois, hän kertoo.
Hänen näyttäviä kuviaan on usein ihailtu Kaarina-lehdessä. Hän käy usein aikaisin aamulla ennen töihiinmenoa ottamassa luontokuvia.
– Vaimo ihmettelee, miksi käyn joka aamu samat nurkat läpi, mutta maisemat ovat joka kerta erilaiset, hän naurahtaa.