Sibel Kantolan kuvittamat opaskyltit Rauhalinnassa töhrittiin lukukelvottomiksi

0
- Rauhalinnan luontopolun opastaulujen töhriminen on todella ikävä tapaus. Nämä uudet taulut saatiin polulle vasta kaksi vuotta sitten syksyllä 2019, toteaa Kaarinan ympäristösuunnittelija Kukka Hammarström.

Rauhalinnan luontopolun varteen pystytettyjä opaskylttejä on töhritty graffiteilla. Kylttien kuvittaja, taiteilija Sibel Kantola kuuli ilkivallasta viime viikolla sosiaalisen median kautta.

– Olen todella surullinen. Kun katsoo töhryjä, ei voi puhua edes graffiteista, vaan kyse on ilkivallasta ja taiteen sotkemisesta.

Kantola kertoo, että projekti toteutettiin pari vuotta sitten yhteistyössä Kaarinan kaupungin kanssa nopealla aikataululla.

– Tein kyltteihin kuvitukset noin kuukaudessa. Sen jälkeen käteni ei kestänyt puoleen vuoteen piirtämistä, eikä se ole vieläkään entisellään.

Kantola kertoo, että Rauhalinnan luontopolun opasteisiin on aiemminkin kohdistunut ilkivaltaa, esimerkiksi viittoja on käyty vääntelemässä.

Kaarinan ympäristösuunnittelijan Kukka Hammarströmin mukaan kaupunki selvittää parhaillaan, mitä opaskylttien puhdistaminen maksaa.

– Selvää on, että kalliiksi tällaiset toimenpiteet aina tulevat ja kustannukset ovat sitten pois jostain muusta, hän harmittelee.

Sibel Kantola pohtii, mitä töhrijän päässä on liikkunut.

– En ole vihainen, vaan enemmänkin huolissani. Mikä johtaa tällaiseen käytökseen? Selvästikin tekijä on halunnut huomiota.

Kantola toivoo, että luontopolulla vierailevat koululuokat ja päiväkotiryhmät keskustelisivat lasten kanssa ilkivallasta opetusmielessä. Tällöin ikävä tapaus ei menisi täysin hukkaan.