Uuden valtuuston ensimmäinen kokous tulevana maanantaina – Paikkajaot kesken

0
Valtuustonkokous kesäkuulta 2020. Pöydät oli poistettu Kaarina-salista, jotta saliin saataisiin enemmän tilaa. Kuvassa etualalla SDP:n valtuutetut pitivät palaveria.

Kulisseissa on kuhistu ja tehty linjauksia siitä, miten puheenjohtajannuijat ja lautakuntapaikat jaetaan kesän kuntavaaleissa valittujen Kaarinan uusien päättäjien kesken. Päätökset näistä paikoista tulevat julkisiksi tulevana maanantaina uuden valtuuston ensimmäisen valtuustonkokouksen jälkeen.

Kaarinan vanha kaupunginhallitus kokoontui tällä viikolla maanantaina viimeistä kertaa ja nuiji valmiiksi kannat esimerkiksi siitä, ketkä ovat tulevia valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajia ja ketkä pääsevät Kaarinan kaupunginhallitukseen ja lukuisiin muihin toimielimiin.

Vanha hallitus jätti kuitenkin muutamat paikkajaot pöydälle eli käytännössä uuden hallituksen päätettäväksi.

Kaarinan keskusvaalilautakunta jäi vielä ilman jäseniään. Samoin auki jätettiin, keitä Kaarinan edustajia menee Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin, lastensuojelukuntayhtymän ja sairaanhoitopiirin valtuustoihin sekä Peimarin koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon.