Vanhalle kaatopaikalle Littoisiin tulossa matkatukiasema

0
Arkistokuva matkatukiaseman asennustöistä.

Kaarinan kaupunki myönsi Elisa Oyj:lle poikkeamisluvan matkapuhelinverkon tukiaseman rakentamiseksi. Masto pystytetään lähivirkistysalueeksi kaavoitetulle alueelle Kotimäen koulun lähelle, Alisippaantien ja Pyydysmäentien väliin.

Matkapuhelinpylväästä aiotaan 40 metrin korkuista. Pylväs palvelee Elisan lisäksi muita teleoperaattoreita. Matkatukiasema poistaa Littoisissa matkapuhelinverkon katveita ja parantaa alueen datakapasiteettia.

Mastoa aiotaan kaupungin omistamalle tontille, jonka Elisa vuokraa. Rakennuspaikalle johtaa vanha ajoura Bertel Jungin kujalta.

Kyseisellä lähivirkistysalueella on aiemmin ollut vanha kaatopaikka. Lähellä on luontaisesti syntynyttä tammimetsikköä sekä liito-oravia, joita ei saa vaarantaa.

Elisa pyysi poikkeamislupaa siksi, että alueen kaavoissa ei ole osoitettu sopivaa paikkaa tukiasemalle.

Elisan matkapuhelinverkon suunnittelusta vastaava Tiina Höckert kertoo, että rakennustöihin päästään todennäköisesti ensi vuoden puolella. Lisäksi lähettyville Turun puolelle Rientolaan, Vyyryläisenmäen viereen on tulossa toinen uusi matkatukiasema, mikäli luvat saadaan.

– Tämä on meidän normaalia mobiiliverkon kehittämistä. Vuosittain rakennamme Suomessa 50–100 uutta mastoa, Höckert kertoo.