Ada Potinkaran kolumni: Kauniit vartalot ruudun toisella puolella

0

Juttelin ystäväni kanssa niitä näitä kunnes päädyimme aiheeseen, mihin hänellä oli selkeästi henkilökohtainen mielipide, nimittäin epärealistiset kauneusihanteet. Naisena koen tarpeelliseksi ottaa kantaa aiheeseen, joka pilaa liian monen nuoren itsetunnon.

Jäin miettimään aihetta syvällisemmin, ja etsin mielenkiinnosta YouTubesta videoita, joiden tarkoitus oli normalisoida vartalot, jotka eivät olleet “ihanteellisia”. Juuri tätä ollaan kaivattu!

Koin itse kuitenkin hieman hassuksi sen, että osassa videoista näiden epärealististen vartaloiden esimerkkinä käytettiin kuvia normaalin näköisistä naisista. Totta kai jokainen heistä oli hoikka, mutta se itsessään ei ole täysin saavuttamaton tavoite. Vai onko?

Tässä vaiheessa en ole enää itsekään varma, ovatko länsimaiset vartaloihanteet juurtuneet niin syvälle ajattelutapaani, että ihannevartalo näyttää normaalilta. Toisaalta olen koko ikäni ollut aika hoikka, joten säästyin turhalta kauneuden tavoittelulta. Sen sijaan varsinkin lapsena moni jopa tuntematon on kommentoinut, että olenpas laihan näköinen. Jotkut hämmästelevään, toiset arvioivaan sävyyn.

Yleisesti kommentoijat eivät välttämättä tarkoita pahaa, mutta ulkonäöstä riippumatta sanat osuvat yleensä aina enemmän tai vähemmän herkkään paikkaan. Joskus täytyy vain muistuttaa itseään siitä, että kauneus syntyy itsensä hyväksymisestä, siellä ruudun toisella puolella.

Ada Potinkara​