Hartwallin itsenäisyydenkuusesta jäi vain kanto

0
Itsenäisyyden kuusella juhlistettiin itsenäistä Suomea. Kuuselle on käynyt kuitenkin kehnosti.

Hartwallin Kaarinan panimossa pääluottamusmiehenä toiminut Rauno Artesola lähetti kuvan Piispanristille istutetun itsenäisyyden kuusen kohtalosta.

Artesola kertoo, että hän ja Hartwallin Kaarinan panimon tehtaanjohtaja Jorma Rasi olivat istuttaneet kuusen panimon edustalle vuonna 1987 yhdessä Hovirinnan koulun kummiluokan lasten kanssa. Itsenäisyyden kuusella kunnioitettiin silloin 70-vuotiasta itsenäistä Suomea. Tilaisuutta juhlistettiin Jaffa-juomalla.

”Kuusi kasvoi itsenäisessä maassa komeasti. Nyt on panimo lopetettu ja Suomen itsenäisyyskin koetuksella. 10.9.2021 havaitsin, että itsenäisyyden kuusesta ei ole jäljellä kuin komea kanto ja sen juurella laatta, jonka lasten kanssa siihen kiinnitimme”, Artesola kirjoitti sähköpostiin.

Hän oli panimon viimeinen pääluottamusmies.