Idyllinen miljöö: Langh Groupin piha on Kaarinan kaunein yrityspiha

0
Aila ja Hans Langh yrityksen pihapiirissä. Taustalla näkyy keltainen pääkonttori.

Vanhaamakarlantietä reunustavat molemmin puolin useat nuoret tammet, jotka muodostavat tammikujan. Kujan päässä sijaitsee Langh Groupin yrityksen konttori sekä muita yrityksen rakennuksia.

Keltaisen kartanomaisen päärakennuksen ympärillä on hyvin hoidettu pihapiiri, jota reunustaa yhdellä laidalla idyllisen näköinen Makarlanjoki. Sen rannoilla kasvaa hopeapajuja.

– Hopeapajut on istutettu viitisenkymmentä vuotta sitten. Pihapiirin rakentaminen on alkanut 1960-luvulla, ja 1990-luvulla istutuksia laitettiin ehkä eniten. Viimeisin lisäys on tammet, jotka istutettiin viitisen vuotta sitten, Hans Langh kertoo.

Tammet Langh on saanut lahjoituksena naapuriltaan Urho Saariselta. 

– Maanviljelijä Urho Saarinen keräsi lähialueen tammista tammenterhoja ja kasvatti niistä taimia kasvihuoneessaan. Hän lahjoitti kasvattamiaan tammia meille monta sataa, joita on istutettu muun muassa tuohon tien varteen, Langh kertoo.

Langh Groupin pihapiiriä on suunnitellut ja hoitanut vuosikymmeniä Aila Langh. Nykyisin pihanhoidosta vastaa pääasiassa palkatut kesätyöntekijät. Apuna on käytetty maisema-arkkitehtiä.

– Kesäisin meillä on yleensä viitisen kesätyöntekijää hoitamassa pihaa, Hans Langh kertoo.

Puutarhamainen maalaismaisema

Langh Groupin yrityspiha palkittiin Koriston Syystalli-tapahtumassa Kaarinan kauneimmaksi yrityspihaksi. Raati perusteli voittajapihan valintaa näin:

”Erittäin siististi hoidettu, selkeästi yrityksen toimintaa kuvastava piha. Yritystoiminta ja asuminen on järkevästi erotettu toisistaan. Vaikka pihalla on paljon erilaisia rakennuksia ja toimintoja, vallitsee alueella rauhallinen, puutarhamainen maalaismiljöö.”.

Pihakilpailun tuomariston muodostivat Niina Sjöholm Kaarinan Kehityksestä, Marjo Uotila Piikkiö-Seurasta, Tiina Ranki Kaarinan kaupungista sekä Teuvo Hartonen ja Mauri Lasonen Kaarina-Seurasta.

Kilpailuun osallistui neljä yrityspihaa: Tuorlan majatalo, Tuorlan tähtitornit, Pesupalvelu Hans Langh Oy sekä Langh Group Oy Ab.

Voittajapihalle myönnettiin laatta, jonka saa kiinnittää seinään.

– Varmasti tälle löydetään jokin sopiva paikka, Linda Langh totesi palkinnonjakotilaisuudessa.