Jättikurpitsaa, koronaa ja kepparikisaa – Keltavuokot voittivat Kaarinan myssykisan

0
Keppihevosilla ratsastamaan pääsivät Ella Suominen, Iiris Virtavuo, Linnea Laitela, Väinö Laitela ja Pihla Laitela.

Neljä erilaista koronaa poseeraa valokuvaa varten Koriston Tallin pihapiirissä. Ensimmäinen niistä on vielä suhteellisen rauhallisen näköinen, mutta mitä pidemmälle tauti on edennyt, sitä ilkeämmän näköiseksi se on käynyt.

Koronapandemia on inspiroinut teatterinukenrakentaja Tarja Puurusta hänen työssään. Koriston Tallissa lauantaina pidetyssä Syystalli-tapahtumassa Puurusella oli nukketeatteriesitys, johon kuului myös hänen valmistamansa koronanuket. Pääosassa ”Tuokiokuvia ajastamme” -nimisessä esityksessä oli Puurusen luoma vanha pariskunta sekä heidän lapsenlapsensa.

– Tein esityksen aivan tätä tapahtumaa varten. Tosin voin sitä pyydettäessä käydä muuallakin esittämässä. Olen tehnyt teatterinukkeja kymmenen vuotta, mutta minulla on ollut välissä lähes kymmenen vuoden tauko ja nyt ensimmäisen kerran vuosiin tein taas esityksen, Puurunen kertoo.

Nukketeatterin lisäksi Syystallissa pääsi herkuttelemaan Kaarina-Seuran järjestämässä buffetissa ja lapsille oli pihapiiriin järjestetty keppihevosrata – jolla myös kilpailtiin useassakin eri-ikäisille suunnatussa sarjassa.

Sisätiloissa kojuaan piti muutama myyjä ja tapahtuman lopuksi näytettiin Suomisen perhe -elokuva.

Kaikkinensa tapahtuma sujui rauhallisissa merkeissä. Kävijöitä riitti harvakseltaan mutta koko tapahtuman ajalle.

– Enemmänkin olisi saanut ihmisiä olla. Tapahtuma järjestettiin pienimuotoisesti jo viime syksynä ja aikoinaan 6–7 vuotta sitten Kaarina-Seura on järjestänyt myös syysmarkkinoita, Kaarina-Seuran puheenjohtaja Mauri Lasonen kertoo.

Tapahtumassa palkittiin myös Kaarinan myssyn sekä Kaarinan Yrityspihan kilpailuiden voittajat.

Lisäksi kävijät pääsivät arvuuttelemaan jättikurpitsan painoa. Kurpitsan oli kasvattanut Mauri Lasonen, joka vakuutti, että kurpitsa tulee myös syötyä tapahtuman jälkeen.

– Joka vuosi olen kasvattanut kompostini päällä kurpitsan, mutta yleensä se on painanut vain 20–30 kiloa. Tämä on nyt painavampi, enkä saanut tätä edes omin voimin kannettua paikalle. Kurpitsasta valmistan myöhemmin esimerkiksi pikkelsiä ja sosekeittoa, hän kertoo.