Kaarina aloitti kolmansien rokoteannosten pistämisen – Piikkiön yhtenäiskoulussa tartunta

0
Tiedossa olleet uudet koronatartunnat Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan koronaepidemia näyttää alustavia merkkejä laantumisesta. Viime Kaarina-lehden jälkeen uusia koronatartuntoja kävi ilmi 21, selvästi vähemmän kuin viikkoa aiemmin.

– Kyllä tilanne hiukan paremmalta näyttää. Myös näytteenottomäärät ovat vähentyneet. Toki näytteenottokriteereitäkin on lievennetty, kommentoi Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén .

Flunssakausi on näkynyt Kaarinan terveyskeskuksessa. Sandén muistuttaa, että käsi- ja yskimishygieniasta kannattaa pitää huolta paitsi koronaviruksen myös flunssan leviämisen estämiseksi.

Yhteensä Kaarinassa on koko epidemian aikana ollut 862 koronatartuntaa THL:n mukaan.

Viime viikolla todettiin yksi koronavirustartunta Piikkiön yhtenäiskoulussa. Altistumisia seurasi neljä.

Ilta- ja viikonloppurokotuksia tällä viikolla

Kaarinassa on aloitettu kolmansien rokoteannosten antaminen niille yli 12-vuotiaille henkilöille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia taudin tai hoidon vuoksi.

Tähän riskiryhmään kuuluviksi lasketaan ne, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto, ne, joilla on pitkälle edennyt HIV, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos tai munuaisten vajaatoimintaa, sekä ne, joilla on meneillään immunosuppressiivinen hoito esimerkiksi syövän tai reuman vuoksi. Riskiryhmään kuuluminen tulee todistaa rokotuspaikalla.

Kolmannen annoksen voi ottaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Sekä ensimmäisen, toisen että kolmannen rokoteannoksen haluavat voivat varata ajan etukäteen. Lisäksi tämän viikon perjantaina ja sen jälkeen voi kävellä joka arkipäivä suoraan vanhaan virastotaloon eli Oskarintaloon rokotettavaksi, ilman ajanvarausta.

Mikäli virka-aikana on vaikea päästä paikalle, myös iltaisin ja viikonloppuisin on tulossa rokotuksia. Seuraavat ovat tämän viikon torstain illalla sekä lauantaina päivällä. Lisäksi Piikkiön kirjastolla pidetään pop up -rokotus tämän viikon perjantaina.

Torstain iltarokotus on tarkoitettu vain ensimmäisen rokoteannoksen ottajille.

60% saanut kaksi rokoteannosta

THL:n mukaan ensimmäisen rokotuksen on saanut Kaarinassa nyt 74% väestöstä, toisen rokotuksen 60%.

Kaarinan ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä suhteessa asukaslukuun on viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan laskenut 131:een. Myös naapurikunnissa asukaskohtainen tartuntamäärä on laskenut: Turussa ilmaantuvuusluku on vähentynyt 190:een, Liedossa 80:een, Paimiossa 55:een ja Paraisilla 33:een.

Iltarokotus Oskarintalolla 23.9. kello 14–20. Pop up -rokotus Piikkiön kirjastossa 24.9. kello 12–15. Lauantairokotus Oskarintalolla 25.9. kello 9–15. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.