Kaarina-lehden levikki lähti nousuun

0

Useimmilla lehdillä on ollut viime vuosikymmeninä kamppailemista kilpailussa sosiaalisen median ja verkon ilmaismateriaalin kanssa. Kaarinassa tilanne on kuitenkin toinen: Kaarina-lehden levikki lähti tänä vuonna nousuun.

Levikkikäyrän kääntyminen ylöspäin on poikkeuksellista. Tosin paikallislehtien levikkejä ei tilastoida kattavasti, joten tarkkaa tietoa ei ole siitä, millaiseen saavutukseen Kaarina-lehti ylsi. Pääsääntöisesti paikallislehtien levikkikäyrä on ollut laskusuunnassa, mutta muitakin levikkiään nostaneita Suomesta löytyy.

Kaarina-lehden keskilevikki on tällä hetkellä 3481 kappaletta. Kasvua edellisvuoteen on yksi prosentti. Keskilevikki tarkoittaa tilausmäärää, joka on keskimäärin ollut voimassa jokaisena päivänä tänä vuonna.

Suunnanmuutos alkoi jo viime vuonna. Yhtenä taustatekijänä on koronauutisointi, joka sai ihmiset tilaamaan lyhyessä ajassa runsaasti Kaarina-lehteä. Näitä tilauksia on sittemmin jatkettu.

Erityisesti ovat kasvaneet digitilausten määrät, joita on tällä hetkellä yli 60% enemmän kuin vuosi sitten.

Levikin lisäksi lehdistä mitataan lukijamääriä. Niitä on mitattu viimeksi vuonna 2020. Kaarina-lehteä lukee KMT-tutkimuksen viikossa keskimäärin 21 000 ihmistä, ja sekin luku oli noussut aiemmista vuosista. Parempiin lukuihin ylsi tutkimuksen 52 paikallisesta tilattavasta sanomalehdestä ainoastaan yksi toinen lehti, Kalajokilaakso.