Kaarinan jalkapallokentät kehnossa kunnossa

0
Tällä viikolla maanantaiaamulla seitsemäsluokkalaiset pelasivat Piispanlähteen yläkoulun tekonurmikentällä jalka- ja norsupalloa. Kentän tekonurmikulmauksia repsotti monesta kohtaa. Kuvassa oikealla norsupallon maalivahtina toimi Aurora Virtanen 7D:ltä.

Kaarinalaiset jalkapalloseurat ovat huolissaan siitä, että Kaarinassa lasten ja nuorten kasvussa ollut jalkapalloharrastus ottaakin takapakkia paikkakunnan jalkapallokenttien huonon kunnon vuoksi. Seurat esittävät kaupunginhallitukselle investointiohjelmaa kenttien uusimiseksi.

Muun muassa Piispanlähteen yläkoulun kentän sekä keskusliikuntapuiston kentän pintojen uusimista toivotaan pikaisesti.

Liikuntapäällikkö Tapio Svärd kertoo, että pääasiassa Kaarinan tekonurmikenttien ongelma on se, että niiden käyttöikä on tullut tiensä päähän.

– Tekonurmikenttien käyttöikä on yleensä 10–12 vuotta, uudemmissa kentissä 13–15 vuotta, hän kertoo.

Uusien kenttien lisäksi Kaarinassa on käytetty myös uusiokenttiä, mikä tarkoittaa sitä, että kentän pinta on siirretty paikalleen toiselta kentältä.

– Esimerkiksi Piispanlähteen kentän pinta on siirretty Littoisista vuonna 2017 ja on nyt jo huonokuntoinen, Svärd kertoo.

Iän tuoman kuluman lisäksi hänen mukaansa ongelmana on erityisesti keskusliikuntapuiston kentän alla kulkeva lämmitys.

– Lämmitysputkistossa on sellainen ongelma, että putket eivät sulata kenttää tarpeeksi talviaikaan, minkä lisäksi kentän pintaan muodostuu jäähilettä, hän kertoo.