Kaarinan Kuvaajien syysmaisemat koristavat Puntarin ikkunaa

0
KUVAAJA: Hanna Voutilainen

Syksy tekee tuloaan ja puutarhat saavat tulevina viikkoina upeita ruskan sävyjä. Lamoherukan punertavat lehdet toivottavat syyskuun alkavaksi Hanna Voutilaisen kuvassa. Kaarinan Kuvaajien muita syksyisiä kuvia voi käydä ihailemassa syyskuussa Puntarin ikkunalla.

Näyttelyyn on koottu kymmenen syksyistä kuvaa, joissa on alkusyksyn vehreyttä, värikylläistä syksyä ja loppusyksyn harmautta. Kuvia on myös tutuista maisemista, Piikkiön Linnavuorelta ja Kuusiston linnanraunioilta.

– Kuvat on otettu useimpina vuosina ja niitä on kahdeksalta eri kuvaajalta, Tuula Purmonen Kaarinan Kuvaajista kertoo.

Kaarinan Kuvaajissa on kaikkiaan noin 40 jäsentä. Viime vuosina jäsenmäärä on Purmosen mukaan ollut kasvamaan päin. Hän itse liittyi Kaarinan Kuvaajiin jäädessään eläkkeelle.

– Oikeastaan olen aina ollut kiinnostunut valokuvaamisesta. Muistan, kun 1960-luvulla sain isäni vanhan kameran. Kuvausharrastus alkoi kuitenkin vasta, kun eläkkeelle jäädessäni sain työkavereiltani sellaisen lahjan, jolla pystyin hankkimaan uuden kameran, Purmonen kertoo.

Kaarinan Kuvaajilla on ollut korona-aikanakin useita valokuvanäyttelyjä Puntarin ikkunalla.

– Varsinaista palautetta ei ole tullut, mutta joka kerta, kun olen käynyt vaihtamassa uusia kuvia ikkunaan, ihmisiä on pysähtynyt eteen katsomaan. Uskon, että aika moni kuviamme katsoo.