Kaarinan väkiluku kasvanut jo 580:llä tänä vuonna

0
Kaarinassa on meneillään kiihkeän rakentamisen ajanjakso. Yksityiset rakennusyhtiöt ovat rakentaneet Kaarinaan paljon kerros- ja rivitaloja. Nyt moni niistä on valmistunut, ja asuntoja on tarjolla paljon, analysoi Kaarinan talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskinen Kaarinan väkiluvun kasvua. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Kaarinassa on 580 asukasta enemmän kuin tammikuussa. Tieto selviää Tilastokeskuksen tiistaina julkaisemasta väestön ennakkotilastosta.

Kaarinan väkimäärän kasvu on huikea menestystarina Varsinais-Suomen mittakaavassa. Turun väkiluku on kasvanut samassa ajassa reilulla 600 henkilöllä.

Turun kehyskunnista Raisio ja Lieto kasvavat selvästi Kaarinaa pienemmillä numeroilla. Raisiossa väkiluku on noussut 230 henkilöllä ja Liedon noin sadalla.

KAARINA-LEHTI uutisoi elokuussa, että vuoden 2021 viiden kuukauden aikana Kaarinan väkiluku kasvoi 2,4prosenttia.

Hallittuna väestönkasvuna, johon palvelut ehtivät sopeutua, pidetään yleisesti yhtä prosenttia vuodessa. Mikäli tahti jatkuu loppuvuoden yhtä kovana, vuoden lopussa väkimäärä on kasvanut jo kolme prosenttia.

Myös viime vuonna Kaarina kasvoi nopeasti, 2,1 prosenttia. Sitä ennen väestönkasvu oli pysynyt pitkään yhden prosentin lukemissa.

– Kyse ei ole ollut niinkään kaupungin omista tämän hetken toimista. Kaavoituksella on luotu vuosien mittaan hyvä tonttitarjonta, ja meneillään on kiihkeän rakentamisen ajanjakso. Yksityiset rakennusyhtiöt ovat rakentaneet Kaarinaan paljon kerros- ja rivitaloja. Nyt moni niistä on valmistunut, ja asuntoja on tarjolla paljon, kertoi Kaarinan talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskinen lehdelle elokuussa.