Kaarinan ydinkeskustaan ilmestyi monttu

0
Pohjola Rakennus on aloittanut Oskari II -asuinkerrostalon rakennustyöt.

Onko Kaarina päättänyt matkia Turkua ja perustaa oman toriparkkityömaansa Kaarinan ydinkeskustaan?

Ei sentään. Kaarinan keskustaan torin lähelle on kyllä ilmestynyt laaja monttu, mutta kyseessä on vain uuden asuinkerrostalon rakennustyöt. Kaarinan aiemman pääkirjaston kohdalla oleva Oskari-kerrostalo on saamassa veljen, Oskari II:n.

– Työt ovat alkaneet maakaivuutöillä. Niiden tuloksena syntyy kellari sekä puolittain maan alle sijoittuva pysäköintilaitos, kertoo Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Antti Saarinen .

Mikäli kaikki sujuu hyvin, ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kerrostaloon lokakuussa 2022. Saarinen kertoo, että kaksi kolmasosaa asunnoista on varattu tai niistä on keskustelut meneillään.

Kerrostaloon tulee 35 asuntoa ja yksi liiketila.

Oskarinaukiolle aiotaan myös kolmatta kerrostaloa. Sen rakentaminen aiotaan aloittaa heti Oskari II:n valmistuttua, mikäli ostajia asunnoille löytyy yhtä hyvin kuin nyt.

Oskari II:n pohjapiirustuksia muutettiin koronaepidemian myötä, ihmisten tarpeiden muututtua äkillisesti.

– Ihmiset haluavat nyt isompia asuntoja, joten teimme tähän aiempaa enemmän 3 ja 4 huoneen asuntoja. Myös yksiöt ja kaksiot ovat kokoluokaltaan suurempia kuin alun perin. Asuntojen pohjissa pyrittiin luomaan kalustusvaihtoehtoja niin, että myös toimistopöydälle löytyisi mielekäs etätyöpiste, Saarinen toteaa.

Lisäksi ihmisten innostus pyöräilyyn ja erityisesti sähköpyöräilyyn vaati muutoksia pohjaratkaisuilta.

– Oskari II:ssa autopaikan ostajalle on nyt samassa yhteydessä tilavaraus oman polkupyörän säilytykseen.