Koululaisille tarjotaan perjantaina kasviksia Kaarinasta: Katso täältä, mitä kasvihuoneita Kaarinassa on

0
- Meiltä lähtee perjantaiksi kouluille 50 kiloa kirsikkatomaatteja, Jussi Lindroos kertoo.

Valtakunnallista lähiruokapäivää vietetään lauantaina 11.9. Kaarinassa otetaan päivän viettoon varaslähtö, ja kouluissa lähiruokapäivä järjestetään jo perjantaina 10.9.

Koululaiset saavat perjantaina syödäkseen kasviksia paikallisilta puutarhoilta sekä jälkiruuaksi jäätelöt Pops!-jäätelötehtaalta.

– Yhteensä noin 6500 annosta lähtee kaikkiin Kaarinan kouluihin, Kaarinan Kehityksen toimitusjohtaja Niina Sjöholm kertoo.

Koulujen lähiruokapäivän organisoinnista vastaa Kaarinan Kehitys yhdessä Kaarinan kaupungin kanssa.

Sjöholmin mukaan lähiruokapäivää on suunniteltu pitkään.

– Alun perin päivä oli tarkoitus järjestää jo viime keväänä, mutta sitten koulut olivatkin kiinni koronan takia. Nyt kun sopivasti tuli valtakunnallinen lähiruokapäiväkin tähän, ajattelimme, että nyt on hyvä aika tämä järjestää, hän sanoo.

Sjöholm kertoo, että Kaarinan Kehitys nostaa aika ajoin eri alojen paikallisia yrityksiä keskiöön. Nyt oli hyvä aika tuoda esille paikallisia ruuantuottajia.

– Kyllähän kouluissa käytetään muutenkin läheltä tulevaa ruokaa, mutta nyt erityisesti halusimme nostaa sitä esille. Kouluihin on teetetty myös asiasta kertovia julisteita. Lähiruoka on tietysti hyvä nostaa esille siksikin, että ilmastoasiat ovat koko ajan entistä tärkeämpiä, Sjöholm toteaa.

Tomaatteja, pikkukurkkuja ja paprikoita

1. Mitä tarjoatte kouluihin lähiruokapäivänä?

2. Milloin puutarhanne on perustettu?

3. Mitkä ovat pääkasvinne?

4. Paljonko puutarhassa on kasvihuonepinta-alaa?

5. Mikä on lempiruokasi, joka on valmistettu omista tuotteistasi?

Lindroosin puutarha

Vastaajana Jussi Lindroos.

1. Kirsikkatomaatteja.

2. 81 vuotta sitten.

3. Salaatti, tomaatti ja yrtit sekä kesäpaprika.

4. 12 000 neliömetriä.

5. Sekasalaatti, jossa on salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa ja rucolaa.

Merivuoren puutarha

Vastaajana Tuulia Merivuori.

1. Pikkukurkkuja sekä pieniä tomaatteja ja snackpaprikoita.

2. Yli sata vuotta sitten.

3. Paprika ja erikoispaprikat sekä kurkku.

4. Noin yksi hehtaari.

5. Snackpaprikat nopeasti pannulla kuumennettuna rasvassa, päälle suolaa.

Juntin puutarha

Vastaajana Tero Juntti.

1. Pieniä sydäntomaatteja.

2. Vuonna 1964.

3. Kurkku on päätuote sekä lisäksi tomaatit.

4. Noin 20 000 neliömetriä.

5. Kurkku ihan paljaaltaan, sitä tulee joka päivä töiden ohessa syötyä.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of