Lasten Kaarina keräsi pikkuväkeä – Milloin seuraavat tapahtumat lapsille?

0
Kaarinalaiset nuoret Julia Ruohonen ja Julia Mäki olivat mukana pinssipajassa ja seurakunnan pisteellä. Kun tapahtuma oli päättymäisillään, tytöt uskaltautuivat lasten jonon jatkoksi tapaamaan Mimiä ja Kukua. Mimi ja Kuku ovat kummankin Julian suuria lapsuussuosikkeja. – Mä ihan tärisen, onhan se nyt jännää, kun tapaa tollasen julkkiksen, jota on fanittanut lapsena niin paljon! kommentoi toinen tytöistä tapaamisen jälkeen.

Paljon iloista väkeä oli liikkeellä lauantaina, kun Lasten Kaarina -tapahtuma pidettiin vuoden koronatauon jälkeen. Mimi ja Kuku, Taikuri Timo ja seurakuntayhtymän Kirkonrotat saivat lapset mukaan meininkiin, kasvomaalauksia tehtiin paljon ja lasten poistokirjoista valitsemista kuvista tehdyt pinssit olivat suosittuja. Pomppulinna oli tietenkin hitti.

Yhtä isoja tapahtumia lapsille ei syksyn aikana todennäköisesti enää järjestetä. Sen sijaan jouluksi luvassa on lapsille soveltuvaa ohjelmaa, lupaa Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino. Marraskuun lopussa Lasten oikeuksien päivään on tulossa lastenteatteria.

– Lisäksi Lasten Lystikkäitä järjestetään syksyllä, ja kirjastossa on satu- ja elokuvahetkiä lapsille. Parhaillaan selvitämme, voisimmeko käynnistää koulukonsertit, jotka ovat koronan vuoksi olleet tauolla. Tanssitapahtuma Dance Stationia ei tänä syksynä pidetä, mutta koetamme järjestää sen heti, kun voimme.

Seuraava Lasten Lystikäs pidetään lauantaina 18.9. Vaparissa. Alle kouluikäiset pääsevät silloin touhuamaan liikuntapisteillä.

Artikkelia muutettu 7.9. kello 15.36. Lisätty tieto Lasten oikeuksien päivästä.