Maaottelusta virtaa jatkoon

0
Suomen nuorten yleisurheilun maaottelujoukkue saapumassa Tukholman stadionille. Juho Suomisella katse kameraan. Kuvan otti Maria Suominen.

Piikkiön Kehityksen heittäjä Juho Suominen oli valittu nuorten 17-vuotiaiden Suomi–Ruotsi-maaotteluun kuulantyöntöön. Juho selvisi edustustehtävästä hienosti ja sijoittui sunnuntaiaamun kilpailussa Tukholman stadionilla kolmanneksi tuloksella 15.41.

Kilpailun voitti muita kilpailijoita kookkaampi Ruotsin Leo Zikovic tuloksella 19.39. Hänen yhtä työntöään, joka kantoi yli 20 metriä, tarkisteltiin kauan mutta tuomittiin lopulta yliastutuksi.

Juhon menestys tuli yllätyksenä, sillä päälajina harjoiteltiin kiekonheittoa. Parantunut tuloskunto myös kuulantyönnössä kertoo kokonaisuuden olevan kohdallaan eivätkä nuorempana tehdyt tekniikkaharjoitukset kuulassa menneet hukkaan. Juhon laaja lajipohja korkeushypystä heittolajeihin on tuottamassa tulosta.

Pirjo Ailanto