Maissia korjataan Kuusistossa

0
Arto Purmonen kokeili tänä vuonna eläkeharrastuksenaan ensimmäistä kertaa sokerimaissin viljelyä

Arto Purmonen nappaa maissintähkän korresta, kuorii sen ja haukkaa siitä palasen.

– Näitä voi syödä ihan raakana. Muutaman päivän nämä säilyvät tuoreena, mutta olemme pakastaneet tuoretta maissia, hän kertoo.

Purmonen kokeili tänä vuonna eläkeharrastuksenaan ensimmäistä kertaa sokerimaissin viljelyä. Omassa pihapiirissään Kuusistossa hänellä kasvaa noin aarin verran maissia, josta hän on jo kerännyt viitisenkymmentä tähkää. Paljon odottaa vielä keräämistä.

Kulunut helteinen kesä oli maissille hyvä, sillä maissi pitää lämmöstä. Satoa siitä korjataan parhaillaan.

Suomessa on viime vuosina alettu viljellä entistä enemmän maissia.

– Erityisesti rehupuolella sitä kasvatetaan nykyisin enemmän, koska viljelymenetelmät ovat parantuneet ja ilmatkin ovat sille suopeammat, Purmonen tietää.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of