Mielipitei: Kaarina tarvitsee uuden uimahallin

0

Kaarinan uimahalli on peruskorjauksen ja päivityksen tarpeessa. Nyt päättäjien tehtävänä on löytää paras mahdollinen ratkaisu tähän ongelmaan.

Uimahalli on tullut tiensä päähän ja tarvitsee perusteellista korjausta niin laitteiden kuin rakenteidenkin osalta. Uimahallin käyttöaste ja kävijämäärät ovat hyvät, mutta kolikon toisella puolella nämä suuret käyttäjämäärät näkyvät ahtautena ja tilanpuutteena käyttäjille. Hallin korjaaminen ja samalla laajentaminen on kallis investointi ja on syytä pohtia, mikä olisi järkevin toteutustapa.

SDP:n hallitusryhmä esittää, että Kaarinaan rakennetaan kokonaan uusi uimahalli esimerkiksi Voivalantien ja Saaristotien kulmassa sijaitsevalle tontille. Paikka on ihanteellinen: hyvät kulkuyhteydet, keskeinen sijainti sekä lähellä sijaitsevat koulut ja palloiluhalli. Toimiva uimahalli palvelee myös lähikuntien asukkaita ja Parainen voisi olla oiva yhteistyökumppani uimahallin rakentamiseen saaristokaupungista uupuvan oman uimahallin vuoksi. Esitämme, että Kaarinan kaupunki aloittaa välittömästi selvityksen uuden uimahallin rakentamiseksi.

Kaarinan SDP:n hallitusryhmä