Mielipitei: Kuovinkadun päiväkoti olisi korjattavissa

0

Rentouduin viikonloppuna lukemalla vuonna 2019 tehdyn sisäilmatutkimuksen Piispanristin Kuovinkadun päiväkodista. Tuli kyllä johtavana sisäilmasaneeraajana kohtalaisen vahva käsitys, että tämä lasten laitos kyllä saataisiin vielä pelastettua saneeraamalla.

Tällöin korjauskustannukset olisivat vaan siinä 850–900 000 euron luokkaa täysin korjattuna ja uutta elin ikää olisi saatu ainakin 15 vuotta.

Käsittääkseni osa poliitikoista ajaa raivoisasti uusien isompien tilojen puolesta. Herää suuri kysymys, kenen etua tässä ajatellaan. Turun? Kaarinalaisia veronmaksajia tämä kulutusjuhla tuskin palvelee loppupeleissä.

Mikäli rakennetaan kokonaan uusi päiväkoti Kuovinkadulle samoilla neliöllä, niin laitos maksaisi 2,5–2,6 miljoonaa euroa minun laskuopillani nykyrakentamisen neliöhinnoilla. Tähän tietysti vaikuttaa markkinatilanne sekä käytettävät rakennusmateriaalit.

Myös päiväkodin kartoitusraportissa oli parantamisen varaa. Selkeästi oli käytetty opiskelijoita laatimisessa. Miksi näin?

Jani Väkeväinen (ps., sit.)

Kaarinan tekninen lautakunta