Muuttuvia menopelejä: Lomamatkalla nähty erikoinen ajoneuvo poiki Kaarinaan uuden yrityksen

0
Yrityksen nimi DanDion on saanut nimensä perheen poikien Dionin ja Danten mukaan.

Aluksi on potkulauta, jossa vanhempi voi työntää pientä lasta. Lapsen kasvaessa sama vekotin muuttuu potkumopoksi. Kun lapsi kasvaa vielä lisää, kulkupeli muuntautuu kokoontaitettavaksi potkulaudaksi.

Tällainen oli kulkuneuvo, jonka kaarinalaiset Jeanette Lindwall ja Kai Lempinen näkivät viime kesänä lomareissullaan Pärnussa, jossa he olivat yhdessä poikiensa, tuolloin puolivuotiaan Danten ja kolmivuotiaan Dionin kanssa.

– Ihmettelimme silloin, että mikä ihme kapistus paikallisella lapsella oli, Lindwall muistelee.

Kapine jäi mieleen, ja kun Lindwallin isä kysyi Danten yksivuotispäivän lähestyessä, mitä ostaa pojalle synttärilahjaksi, perhe toivoi kyseistä kulkupeliä.

– Osoittautui, että sellaista ei kuitenkaan saanut Suomesta ollenkaan, pariskunta kertoo.

Tuntemattomat ihmettelivätDante sai lopulta synttärilahjansa, ja tuosta ensimmäisestä Globber-merkkisestä ajoneuvosta jäi pariskunnalle kytemään ajatus, josko Suomessa olisi muitakin, jotka kyseisen laitteen haluaisivat lapselleen hankkia.

Kun he työnsivät ulkona Dantea potkulaudalla, tuntemattomat ohikulkijat tulivat ihmettelemään, mikä kyseinen laite oikein on.

– Niinpä aloin selvittää, olisiko näitä mahdollista alkaa maahantuoda Suomeen. Selvisi, että kyseessä on hongkongilainen yritys, joka myy tuotteittaan yli sataan maahan, ja päätin ottaa heihin yhteyttä. Minulla on kansainvälisen kaupan koulutus, mutta silti tuntui hassulta lähettää sähköpostia valtavaan yritykseen, että ”olen Jeanette Suomesta ja haluaisin myydä teidän tuotteita”.

Pitkien neuvottelujen jälkeen heille heltisi maahantuontisopimus. Nyt Lindwall ja Lempinen maahantuovat Globber-tuotteita Suomeen yksioikeudella ja myyvät niitä DanDion-nimisessä yrityksessään.

– Neuvottelemme myös parhaillaan jälleenmyyntisopimuksista. Globber ei halua tuotteitaan myyntiin hypermarketteihin, vaan ainoastaan pienempiin lelu- ja erikoismyymälöihin, Lindwall kertoo.

Ei kertakäyttötuoteYrittäjät kertovat, ettei DanDion työllistä heitä vielä päätoimisesti.

– Minä olen toiminut myyntialalla 17 vuoden ajan. Olen myyntipäällikkönä uima-altaita myyvässä yrityksessä, Lempinen kertoo.

Lindwallilla on puolestaan äitinsä ja kolmannen osakkaan kanssa Venyy-niminen yritys, jossa he myyvät itse kehittämäänsä venytystankoa. Myyntikokemusta löytyy siis molemmilta.

Tuore yritys sai avattua verkkokauppansa elokuun alussa. Myyntivarastoa he pitävät kotinsa yhteydessä Voivalassa.

Globber-tuotteet eivät rajoitu vain yhteen kulkupeliin, vaan yhteensä sillä on yli 300 erilaista pyörillä kulkevaa tuotetta niin lapsille kuin aikuisille.

– Me olemme ottaneet myyntiin aluksi kahdeksan erilaista tuotetta, yhtä jokaisesta erilaisesta tuoteperheestä, Lindwall kertoo.

Vaikka Suomessa kesäkausi ja näin ollen potkuteltavien kulkuneuvojen kausi on melko lyhyt, yrittäjät kuitenkin uskovat tuotteidensa menekkiin.

– Potkulautojen suosiohan on kasvussa, ja uskon, että ihmiset haluavat ostaa tällaisia pitkäikäisiä tuotteita, jotka menevät lapselle useita vuosia. Onhan se ekologistakin, kun ei koko ajan tarvitse ostaa lapselle erilaisia vempeleitä, Lindwall sanoo.