Oman vauvan koliikki inspiroiperustamaan vauvahierontayrityksen

0
Niina Kettunen perusti vauvahierontayrityksensä tänä kesänä.

Piikkiöläinen  Niina Kettunen  on tuore yrittäjä. Hän perusti vauvahierontayrityksen tänä kesänä. Asiakkaita on riittänyt mukavasti joka viikolle. Se kertoo Kettusen mukaan siitä, että tarvetta vauvahierontapalvelulle on, mutta tekijöitä ei vielä ole kovinkaan paljon.

– Paimion ja Piikkiön seudulla ei ole muita kuin minä. Turussa on – ja Loimaallakin – mutta he tekevät myös esimerkiksi vyöhyketerapiaa aikuisille, eikä vauvahieronta-aikoja välttämättä saa helposti, Kettunen kertoo.

Kettunen on käynyt Baby Balance -hieronnan peruskurssin. Koulutus on melko tuore: terveydenhuollon ammattilaisille sitä on järjestetty vasta runsaan vuoden ajan.

Suomessa kehitetty Baby Balance -metodi ei ole pelkästään vauvahierontaa, vaan tärkeää on myös vauvojen havainnointi, anatomian ja fysiologian tuntemus sekä faskioiden eli lihaskalvojen toimintaperiaatteet.

Sairaanhoitajasta yrittäjäksi


Kettunen tutustui Baby Balanceen oman kuopuksensa myötä. Hänellä oli paha koliikki ensimmäisen puolen vuoden ajan.

– Kuulin Baby Balancesta ja kävin kolme kertaa vauvahieronnassa. Huomasin vaikutuksen heti, ja siitä tuli mieleeni, että minähän voisin itsekin auttaa muita vauvoja ja vanhempia, Kettunen kertoo.

Kettunen on ammatiltaan sairaanhoitaja. Kuopuksen hoitovapaalla hän päätti mennä Baby Balancen peruskurssille.

– Ja jostain löytyi sitten rohkeus perustaa oma yritys. Ajattelin, että se on nyt tai ei koskaan, hän kertoo.

Yritys sai nimensä perheen sukunimestä, ja on nyt siis Babyfox.

– Yrityksen logon piirsi piikkiöläinen ystäväni, taiteilija  Anna Pesonen . Kuvassa on kettuemo kahden poikasensa kanssa, ja se kuvaa minua lapsineni, Kettunen kertoo.

Yksi kerta kestää 45 minuuttia


Mutta mihin vauvahierontaa sitten tarvitaan?

Kettunen kertoo, että se voi auttaa esimerkiksi vauvan koliikkiin ja itkuisuuteen.

– Näiden lisäksi myös lihasjännityksiin, toispuolisuuteen, yli- tai alijäntevyyteen, refluksivaivoihin sekä esimerkiksi rintaraivareihin, hän luettelee.

Yksi hierontakerta kestää aina 45 minuuttia, kun toimitaan joustavasti vauvan tahtiin. Kettunen suosittelee aluksi kolmea hoitokertaa kahden viikon sisällä. Hieronnan jälkeen hän antaa vanhemmille aina myös kotihoito-ohjeet, joiden mukaan vauvaansa voi hieroa.

– Vauvahieronta sopii ihan vastasyntyneille ja periaatteessa kaksivuotiaaksi saakka – niin kauan kun lapsi vaan jaksaa olla paikoillaan, Kettunen kertoo.