Pahimus: Huijareiden Kaarina

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarinan kaupunki viilaa uusia asukkaita ja ulkopaikkakuntalaisia linssiin. Virastotädit ja -sedät katselevat Kaarina-talon isoista ikkunoista ja lyövät kättä yhteen joka kerta, kun pahaa-aavistamaton kaduntallaaja yrittää kaupunginvirastoon rakennukseen, jossa lukee valtavin valokirjaimin ”Kaupunginvirasto”: hähhää, mepä olemmekin toisessa talossa, tässä, mikä näyttää konserttitalolta (tai parkkihallilta) ja missä ei lue mitään virastosta.

Samaa pahanilkisyyttä on muuallakin Kaarinassa. Vai onko Piispanristillä piispaa? Hovirinnassa ei ole hovia, Rauhalinnasta tai Toivonlinnasta ei löydy linnoja ja Kuusiston piispanlinnakin on jo hajalla. Lemunniemellä ei haise enempää kuin muuallakaan. Koristosta ei voi ostaa koreja. Kesämäkeen tulee syksy ja talvi. Harvaluoto on valtava saari eikä pikkuinen luoto.

Samaa harrastavat yritykset. Piispanristin Saha ei ole Piispanristillä vaan Krossissa. Kaarinan keskustassa on Naantalin Aurinkoinen ja Turkuas. Huviluvasta ei saa virallisia lupa-asiakirjoja. Ja entäs seurat ja yhdistykset? Kaarinan Pojissa on tyttöjä. Kaarinan Ura ei kaiva ojia eikä muitakaan uria. Johannes-Seurassa on muunkin nimisiä ihmisiä. Kuusiston Puhaltajat eivät varasta mitään. Lions Clubeilla ei ole oikeita leijonia. Eivätkä edes Kaarinan keskustan jäsenet asu Kaarinan keskustassa! Huijareita täynnä on koko Kaarina.

Eikä Kaarinakaan muuten ole nainen vaan kaupunki.