Pahimus: Ilmastointia

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Valtion budjettiriihessä on väännetty kättä ilmastonmuutoksen torjumisesta. Pahimus ei ymmärrä, miksi. Kaikkihan ovat yhtä mieltä siitä, kenen pitäisi tinkiä mukavuudesta ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi. Se on aina joku muu kuin oma itse. Mitä väittelemistä siinä on?

Ilmastoahdistuksen aiheuttamista lapsille pitää välttää. Tarvitaan iloista asennetta. Saadaanhan Suomeen paljon uusia leikkikavereita, kun etelän miljoonakaupunkien väestö pakenee kuumuutta pohjoiseen. Jännittäviä seikkailuja on luvassa, kun äärisäätiloja on jatkuvasti. Elämästä tulee sellaista kuin elokuvissa!

Ilmastonmuutoksen torjuntatoimet vaikuttavat ihmisten arjessa vain siihen, miten jatkossa asutaan, syödään, liikutaan ja tehdään töitä. Jäähän niiden ulkopuolelle paljon kaikenlaista, mihin ilmastotoimilla ei ole vaikutusta… Hmm… No, irvistellä ja nauraa voi yhä jatkossa vapaasti.

Energiankulutusta pitäisi jyrkästi vähentää. Ihmiset esimerkiksi käyttävät valtavasti energiaansa valittamiseen. Tästä Pahimus karsisi ensimmäisenä. Tosin joltakulta muulta, Pahimus aikoo kiukutella jatkossakin. Joka tapauksessa uusina ehtymättöminä energianlähteinä pitäisi hyödyntää lihomista, laihtumista, avaimien etsimistä ja yrityksiä saada Bluetooth-yhteyksiä toimimaan.